sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Duurzaam aankoopbeleid: tips & tricks

« Naar agendaoverzicht

Vandaag ambiëren steeds meer ondernemingen om duurzaam te ondernemen. Dat betekent dat je als bedrijf in relaties met klanten, leveranciers en andere partners oog hebt voor het evenwicht tussen economische prestaties enerzijds en de sociale en ecologische effecten daarvan anderzijds.


Als inkoper kan je een grote rol spelen in die doelstelling, want in deze functie heb je de regie over de toeleveringsketen in handen. Productie- en handelsketens worden alsmaar complexer. Weten waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers en door wie producten worden vervaardigd, is erg belangrijk.

Arbeidsomstandigheden en milieukwesties bij leveranciers hebben uiteindelijk ook invloed op de duurzaamheid van jouw bedrijf. Duurzaam aankopen creëert dan ook kansen: Steeds meer afnemers vragen om duurzame producten, en transparantie in de keten maakt je niet alleen minder kwetsbaar voor problemen, het maakt ook jouw (marketing)verhaal geloofwaardiger en draagt bij aan een goede bedrijfsreputatie.

 

Programma
Tijdens deze sessie worden aan de hand van cases en voorbeelden de principes van duurzaam aankopen toegelicht, en krijg je concrete tips en tools mee om zelf binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan rond duurzaam aankopen, en zo duurzaamheid binnen te brengen in de kern van jouw businessmodel.

 

ADRES
Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant (kantoor Vilvoorde)
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

 

Alle info en inschrijven via: https://www.voka.be/activiteiten/duurzaam-aankoopbeleid-tips-tricks