sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Fietsworkshop 2020

« Naar agendaoverzicht

Omwille van het succesvolle event ‘Fietsoplossingen voor bedrijven’ op 12 september 2019, organiseert Voka Vlaams-Brabant in kader van het miK-project (milieu-infopunt voor de KMO) samen met de partners Befimmo, Silversquare coworking en de gemeenten Zaventem, Machelen en Vilvoorde een vervolg.


Waar dit eerste event vooral inspirerend en informerend wilde zijn, willen we tijdens de volgende bijeenkomst de bedrijven zelf activeren en komen tot concrete voorstellen en misschien zelfs tot de vorming van ware fiets-allianties. De focus van het event is "bereikbaarheid per fiets".  

Zowel in functie van woon-werkverkeer als van korte dienstverplaatsingen zetten we in deze sessie de ‘modal shift’ per fiets centraal.

De deelnemers zullen gestimuleerd worden om in interactie te gaan en eventuele samenwerkingen op te starten rond fietstoepassingen. 

De deelnemende bedrijven worden in 2 parallelle workshops samengebracht om onder begeleiding van 2 mobiliteitsexperten te brainstormen. Output van de workshops: een concreet overzicht van fietsgerelateerde noden en (toekomstige) initiatieven van bedrijven uit de regio Zaventem – Machelen – Vilvoorde. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn: gezamenlijke bedrijfsfietsenvloot, fietsleasing, fietsdelen, bedrijfssteps, plooifietsen, BlueBike abonnementen, Mobit, etc. 
 
Programma

 

10u00 Ontvangst
10u15 Keynote door Wouter Florizoone, gepassioneerd fietser en expert Transport & Mobility Leuven (TML)
10u30 Parallelle workshopsessies begeleid door experten TML
12u00 Plenaire terugkoppeling door experten TML
12u15 Netwerklunch 
13u00 Einde voorzien 

 

We wensen deelnemers te stimuleren met alternatieve vervoersmodi naar het event te komen. 

  • Met de fiets
  • Met de trein tot station Nossegem; vanaf dit station leggen we een shuttle in. Gelieve in reactie op onze bevestigingsmail te laten weten of je van deze shuttle gebruik wenst te maken 
  • Met de trein tot station Zaventem: er zijn Bluebikes ter beschikking. Gelieve in reactie op onze bevestigingsmail te laten weten of je een Bluebike wenst te reserveren, dan voorzien wij gratis vouchers. 
     

Partners

- Voka Vlaams Brabant en miK

- Gemeenten Vilvoorde, Machelen en Zaventem

- Silversquare Co-Working en Befimmo

- Transport & Mobility Leuven

 

Alle info en inschrijven via: https://www.voka.be/activiteiten/fietsworkshop-2020