sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Lerend Netwerk: Duurzaam Goederentransport

« Naar agendaoverzicht

Mobiliteit en transport: het is een thema waar steeds meer aandacht voor is. Dat is ook nodig, want de mobiliteitsproblemen waarmee we af te rekenen krijgen, zoals de toenemende files op onze wegen, vormen een groeiend probleem. Dat leidt niet alleen tot tijd- en geldverlies, maar heeft ook een enorme impact op mens en milieu. Daarom is het belangrijk om de uitdagingen en opportuniteiten op vlak van mobiliteit in kaart te brengen en na te denken over hoe we kunnen streven naar duurzamere mobiliteit, logistiek en transport.


Dat is precies wat we doen tijdens de driedelige opleiding ‘Lerend netwerk duurzaam goederentransport’, die start op donderdag 22 oktober. Tijdens deze opleiding staan we met een aantal ondernemers stil bij de thema’s mobiliteit, goederenverkeer en transport, en dit vanuit de praktijkervaring. We worden dan ook geconfronteerd met dezelfde uitdagingen: trachten de verplaatsingen (en dus aantal kilometers) te verminderen door meer te bundelen, transporten meer verschuiven buiten de piek, zorgen voor een CO2-reductie door een vergroening van de wagenvloot, etc.

 

Tijdens deze opleiding bouwen we een community op, leren we van elkaar, en inspireren we elkaar. Ontdek welke instanties en hulpmiddelen er bestaan om bedrijven op weg te helpen naar duurzamere mobiliteit, leer bij aan de hand van enkele boeiende best practices, en laat je inspireren door de getuigenissen van onze expert-sprekers!

 

WANNEER

Donderdag 22 oktober, 29 oktober en 12 november, telkens van 16.30 u. tot 18.30 u.

 

Alle info en inschrijven via: 

https://www.voka.be/activiteiten/lerend-netwerk-duurzaam-goederentransport