sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

23-11-2022

Netwerksessie - Energie in kaart brengen en besparen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Agenda: Update energiewetgeving

« Naar agendaoverzicht

Energie is de laatste maanden niet meer uit het nieuws te denken. Niet alleen op financieel vlak is er veel aan het veranderen, maar ook de wetgeving blijft niet uit. Zo verandert er heel wat voor niet-energie intensieve bedrijven. In dit webinar ontdek je welke gevolgen dit voor jouw bedrijft heeft en hoe je je er best op voorbereidt. 

 

Vanaf 2023 moeten niet-energie intensieve ondernemingen voldoen aan een reeks nieuwe verplichtingen op energievlak. Tijdens dit webinar leer je meer over de opkomende verplichtingen en weet je aan welke verplichtingen jij zal moeten voldoen. 

Niet zeker of je kwalificeert als een niet-energie intensieve ondernemingen? Alle ondernemingen met een primair energieverbruik tussen 0,02 PJ en 0,1 PJ vallen hieronder, met uitzondering van grote bedrijven: voor hen telt geen ondergrens.

 

Programma

  • 14u00: ontvangst door Lorenzo Van de Pol, adviseur klimaat & energie bij Voka
  • 14u05: update energiewetgeving niet-energie intensieve bedrijven door Joris Recko, teamhoofd ondernemingen bij de cluster energie-efficiëntie van VEKA

Er wordt dieper ingegaan op het versterkt wetgevend kader, met focus op het energieplan, de energieaudit en de energiebalans. Voor al deze zaken worden ook rendabele maatregelen & no-regret maatregelen voorgesteld. Daarnaast worden enkele praktische tips meegegeven.

  • 14u45: Stappenplan voor succes door Michaël Deneve, zaakvoerder bij Denercon

Weten wat er op je afkomt is een ding, maar hoe je er dan op voor te bereiden is nog iets anders. Michaël vertelt je meer over hoe je je best voorbereidt op de aankomende verplichtingen, welke stappen je best alvast neemt en geeft verschillende praktische voorbeelden. 

 

  • 15u10: Q&A
  • 15u30: voorziene einde

 

 

 

*deze sessie wordt georganiseerd door Voka vzw en wordt slechts communicatief ondersteund door het Milieu-infopunt voor KMO's gezien de relevantie voor Vlaams-Brabantse KMO's.