top of page

Ecodesign Deep Dive

Heb jij met jouw bedrijf al (grote) stappen hebben gezet in het verduurzamen van de ontwerpen van je producten of diensten? Dan is deze gratis opleiding waarin je dieper ingaat op ecodesign iets voor jou!

Ecodesign Deep Dive
Ecodesign Deep Dive

Tijd en locatie

17 okt 2023, 13:00 – 15:00

Landen, Roosveld 11, 3400 Landen, België

Over het evenement

Wat haal jij uit deze opleiding? 

  • Hoe maak ik mijn product aantrekkelijk is voor de gebruiker (B2B of B2C)?
  • Hoe denk ik vanuit mijn klant en maak ik mijn product ook esthetisch interessant?
  • Ben ik zeker dat ik voldoende gebruikte producten uit de markt terug kan krijgen voor hergebruik of ‘remanufacturing’?
  • Hoe creëer ik waarde bij ecodesign?
  • Hoe gebruik ik ecodesign in een globale strategie?

 Sprekers 

Karine Van Doorsselaer is docente Materialenleer en Ecodesign aan de opleiding Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen, waarbij ze de toekomstige ontwerpers wegwijs maakt in de wereld van de materialen en hoe ze producten op een milieuverantwoorde manier kunnen ontwerpen. Ze geeft geregeld lezingen over bewust duurzaam consumeren.

Geert Vaes is een mechanical-electrotechnical engineer met bijna 20 jaar ervaring bij Engie Electrabel en Total Energies. In 2018 richtte hij Bulnes Consulting op voor duurzame polymeren en in 2021 medeoprichter van werecircle, dat de circulaire economie promoot. Hij is ook gastdocent en betrokken bij diverse duurzaamheidsprojecten.

Dit evenement is gratis, je kan jou aanmelden via deze link.

Deel dit evenement

bottom of page