top of page

Fietsen is gezond, hoe houd je het ook veilig?

Fietsgebruik voor woon-werkverkeer zit in de lift en wordt ook steeds beter gefaciliteerd door werkgevers. Maar staan we ook genoeg stil bij het veiligheidsaspect?

Fietsen is gezond, hoe houd je het ook veilig?
Fietsen is gezond, hoe houd je het ook veilig?

Tijd en locatie

11 jun 2024, 13:00 – 15:00

Jette, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette, België

Over het evenement

Fietsgebruik voor woon-werkverkeer zit in de lift en wordt ook steeds beter gefaciliteerd door werkgevers. Maar staan we ook genoeg stil bij het veiligheidsaspect? De gevolgen van een fietsongeval zijn immers veel groter dan een auto-ongeval. En wat met de verzekeringen?

In deze infosessie gaan we dieper in op deze vraagstukken. Een eye-opener voor bedrijven die begaan zijn met het welzijn van hun medewerkers!

Programma

Wil jij de veiligheid van je fietsende medewerkers verbeteren? Wil je weten wat de impact kan zijn van fietsongevallen (arbeidsongeschiktheid, verzekeringen), hoe je ze kunt voorkomen, en hoe andere bedrijven dit aanpakken? 

Schrijf je dan hier in voor deze infosessie!

  • Introductie: infrastructuur fietssnelwegen, programma Werken aan de Ring en activatie modal shift - door Wim Pannecoucke, mobiliteitsexpert bij Voka - KvK Vlaams-Brabant
  • Setting the scene: overzicht problematiek door Drivolution - door Rony De Laet, consultant bij Drivolution
  • Invloed op arbeid en verzekeringen - door Behzad Ghannad, Risk Advisor bij Baloise
  • Best practise Henkel - door Debby Reviers van Henkel
  • Inzichten en ervaringen vanuit UZ Brussel - door Nico Van Elzen, Environmental Coordinator & Mobility Manager bij UZ Brussel
  • Q&A

Deel dit evenement

bottom of page