top of page

Voka Webinar: Energiedelen bij bedrijven

In een slim en flexibel energiesysteem is energiedelen een cruciaal onderdeel. Hoe je daar als bedrijf vandaag mee aan de slag kan gaan, kan je ontdekken via deze gratis webinar!

Voka Webinar: Energiedelen bij bedrijven
Voka Webinar: Energiedelen bij bedrijven

Tijd en locatie

29 sep 2023, 10:00 – 11:00

https://www.voka.be/activiteiten/voka-webin

Over het evenement

In een slim en flexibel energiesysteem is energiedelen een cruciaal onderdeel. Niet langer is er enkel sprake van ‘producenten’ en ‘afnemers’, maar wel van ‘deelnemers’ die energie naar anderen kunnen sturen en/of zelf energie kunnen afnemen. Met de grootschalige uitrol van hernieuwbare energie, is het belangrijk om optimaal om te gaan met energiestromen om de druk op de factuur én het netwerk beheersbaar te houden.

Ook bedrijven kunnen onderdeel zijn van dergelijke energiedeelgroepen. Overschotten van het ene bedrijf kunnen een afnamevraag dekken van een andere site. De wetgeving maakt de laatste jaren al heel wat mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van de ‘hernieuwbare energiegemeenschap’ waar actieve afnemers, lokale overheden en kleine en middelgrote ondernemingen zich kunnen zich verenigen om collectief energie uit te wisselen.

Maar er zijn nog beperkingen en praktische uitdagingen. Hoe u als bedrijf vandaag aan de slag kan gaan met energiedelen en wat morgen mogelijk wordt, komt u te weten tijdens ons webinar over energiedelen.

Programma
  • 10u – 10u10: Intro door Yannick Van den Broeck, adviseur Energie en Klimaat, Voka
  • 10u10 – 10u40: Energiedelen tussen bedrijven: wat zijn de mogelijkheden? Gert Mergan, Projectleider databeheer, Fluvius
  • 10u40 – 11u: Q&A

Deel dit evenement

bottom of page