top of page

Webinar bedrijven en duurzaam ruimtegebruik – Traject duurzame bedrijventerreinen

Tijdens het eerste webinar voor de reeks duurzame bedrijventerreinen gaan we in op het thema ruimtegebruik. Slim omgaan met de beschikbare ruimte is immers essentieel voor het realiseren van de bouwshift, dit gaat niet enkel op voor wonen, maar ook voor bedrijvigheid.

Webinar bedrijven en duurzaam ruimtegebruik – Traject duurzame bedrijventerreinen
Webinar bedrijven en duurzaam ruimtegebruik – Traject duurzame bedrijventerreinen

Tijd en locatie

05 dec 2023, 14:00 – 16:00

Webinar

Over het evenement

Tijdens het eerste webinar voor de reeks duurzame bedrijventerreinen wordt er ingegaan op het thema ruimtegebruik. Slim omgaan met de beschikbare ruimte is immers essentieel voor het realiseren van de bouwshift, dit gaat niet enkel op voor wonen, maar ook voor bedrijvigheid. In regio’s waar de ruimte voor bedrijven nu reeds sterk onder druk staat, beginnen creatieve oplossingen te ontstaan.

Met het project De Stapel werden de mogelijkheden voor het verticaal circulair bedrijfsgebouw voor gestapelde productie in detail onderzocht. De studie werd in opdracht van intercommunale Leiedal uitgevoerd door een transdisciplinair ontwerpteam, in het kader van het Europees samenwerkingsproject Circ-NSR.

In het eerste deel van de webinar geeft Leiedal een toelichting over de opzet van het project en de belangrijkste bevindingen. In het tweede deel gaat Rasschaert Advocaten dieper in op de juridische structuur en de uitdagingen op vlak van beheer die gepaard gaan met het delen en stapelen van bedrijfsruimte.

Inschrijven kan via deze link.

Deelname is uiteraard gratis.

Meer informatie kan je vinden op onze website, daar gaan we ook dieper in op het traject en de andere komende webinar’s.

https://www.vrp.be/activiteiten/webinar-bedrijven-en-duurzaam-ruimtegebruik

Deel dit evenement

bottom of page