sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

2 jaar Zonnekaart: na de gezinnen investeren ook meer bedrijven in zonne-energie

Twee jaar na de lancering is de Zonnekaart van het Vlaams Energieagentschap nog steeds populair. Ongeveer 620.000 gezinnen en bedrijven bekeken al hoe geschikt hun dak is voor zonne-energie. Bij vele mensen prikkelt de Zonnekaart meer dan alleen nieuwsgierigheid: 15% van wie zijn woning opzocht, vroeg al een offerte aan en 29% overweegt dit nog te doen. Vlaams minis ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

Vlaanderen CO2-neutraal tegen 2050

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we het energieverbruik en de CO2 in de lucht sterk verminderen. Die uitdaging is er één van de wetenschap, onze samenleving én onze industrie samen. Door samen in te zetten op minder CO2-uitstoot, meer CO2-captatie en beter CO2-hergebruik, komen we tot een succesvolle klimaatstrategie.   ...

» Klik om verder te gaan

25-03-2019

Circulaire kantooromgeving

Op 19 maart 2019 was miK te gast bij Buromarket te Vilvoorde voor een ontbijtsessie. Buromarket is al jaren gekend voor verkoop van kantoormeubiliair. Samen met de inspirerende spreker, Bart Joosten, werden we ingeleid in de diverse trends in de wereld van kantoorinrichting.   Algemeen leeft de trend van co-working en 'activity based working'. We zijn ons meer bewust van on ...

» Klik om verder te gaan

14-03-2019

Asse: Campagne ‘Bedrijf met het beste klimaat’

ENKEL VOOR BEDRIJVEN UIT ASSE    We kunnen er in 2019 niet meer om heen, we moeten werk maken van een klimaatneutrale samenleving. Dit brengt ook voor u in het bedrijfsleven heel wat uitdagingen én kansen. Het gemeentebestuur van Asse ondertekende in 2014 het Burgemeesterconvenant. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om 20% CO2-reductie te reali ...

» Klik om verder te gaan

19-02-2019

Maak kennis met Idé Coffee Systems

Hoe doe jij binnen je bedrijf aan duurzaam ondernemen? Kom in dit filmpje te weten welke acties Idé Coffee Systems doet om de klimaatimpact van hun activiteiten te verminderen.  Ben je geïnspireerd? Aarzel niet ons te contacteren via mik@voka.be     ...

» Klik om verder te gaan

05-02-2019

YouTube kanaal miK

Ontdek via deze korte filmpjes enkele mooie voorbeelden van duurzaamheid bij bedrijven uit de provincie Vlaams-Brabant. Via volgende link word je doorverwezen naar het YouTube-kanaal, waar alle miK filmpjes gepost worden: miK op YouTube     ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2019

Proeftuinen Droogte

Bedrijven die op een duurzame manier bedrijfsoverschrijdend (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen en in droogteperiodes waterschaarste voorkomen of milderen, kunnen een aanvraag voor een projectsubsidie indienen. Uiterste indiendatum is 12 april 2019.   Voor wie? De subsidie is gericht op bedrijven, zowel industrie als landbouw ...

» Klik om verder te gaan

28-01-2019

Cleantech forum - welkom in Cleantech city! Gratis event op 21/03 te Leuven!

Laat je inspireren door keynote speakers in ons Cleantech café en ontdek de nieuwste mobiliteitstrends op onze marktplaats. Kies de ideale Mobility as a Service (MaaS) oplossing op het stadsplein en vergeet geen herlaadbeurt op de parking. Relax tijdens een autonome wagenrit in de driverslounge of krijg echt praktische hulp in de transitie naar alternatieve mobiliteit in de garage. En to ...

» Klik om verder te gaan

15-01-2019

DNS Belgium bekroond tot Klimaatambassadeur 2018

Leuvense DNS Belgium is Klimaatambassadeur 2018   Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op 14 januari maakte miK, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant, de nieuwe Klimaatambassadeur 2018 bekend. DNS Belgium ging met de titel lopen. ...

» Klik om verder te gaan

08-01-2019

Bevraging rond aanpak CSR in uw organisatie

Hoe staat uw organisatie tegenover duurzaam ondernemen? Wat zijn de prioriteiten? En wie houdt zich ermee bezig? Laat het even weten via de bevraging van Trendhuis die zo'n 10 minuutjes in beslag neemt. Vervolgens gaat Trendhuis aan de slag om zoveel mogelijk nuttige inzichten te bundelen. Die bezorgen we u dan eind februari.   Klik door naar de bevraging via volgende link: ...

» Klik om verder te gaan