sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

02-12-2021

Webinar Kennisnetwerk BTM - Circulariteit op bedrijventerreinen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

08-06-2021

Infosessie Green Deal 'Anders Verpakt'

De OVAM, VIL, Fevia Vlaanderen, Comeos en Detic nemen samen het intiatief tot de Green Deal 'Anders Verpakt'.      Een Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een “groen” project uit te voeren.  Samen met partijen over de hele distributieketen willen ...

» Klik om verder te gaan

03-05-2021

Klimaatproject energiebesparing KMO's: deelnemersgetuigenissen en oproep!

Dankzij de subsidie van de provincie voor klimaatprojecten kan HagelandStroomt 8 KMO's uit het Hageland ondersteunen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen en het verminderen van hun CO2-uitstoot. Het doel is minstens 20 % te besparen op de energiefactuur. Het project is gestart in september 2020. 5 KMO’s uit diverse sectoren doen reeds mee. N ...

» Klik om verder te gaan

26-04-2021

Oproep Proeftuinen droogte 3.0

De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert voor de derde keer een oproep voor innovatieve samenwerkingsverbanden die inzetten op waterbesparing en/of circulair watergebruik. Minstens 3 private bedrijven moeten hiervoor een samenwerking aangaan. Nieuw in deze editie is dat naast de drie (of meer) private bedrijven ook één of meer niet private partners aan het samenwerkingsverba ...

» Klik om verder te gaan

19-04-2021

Wordt jouw bedrijf de miK Klimaatambassadeur van 2021?

Ben jij een ondernemer die actief bezig is met klimaatneutraliteit, milieubewust gebruik van energie en grondstoffen of duurzaam ondernemen? Dan is jouw bedrijf waar Voka Vlaams-Brabant en de provincie naar op zoek gaan. Sinds 2014 bekronen zij jaarlijks een bedrijf dat een toonbeeld is voor andere ondernemers op vlak van duurzaamheid. Ook dit jaar willen beide partijen inspir ...

» Klik om verder te gaan

25-03-2021

Oproep Hagelandse KMO's - Tot 20% besparen op uw energieverbruik?

KMO’s uit het Hageland die efficiënter willen omgaan met hun energieverbruik, hun energiekost willen verlagen of hun CO2 emissies willen verminderen kunnen deelnemen aan een klimaatproject gesubsidieerd door de provincie Vlaams-Brabant.    Streefdoel is tot 20% energie te besparen en daardoor een belangrijke bijdrage te leveren aan de noodza ...

» Klik om verder te gaan

16-03-2021

Projectoproep SE'nSE 2021

De SE’nSE projectoproep voor 2021 is gelanceerd!   De zesde projectoproep voor startende ondernemers die een duurzaam project met een positieve invloed op het milieu ontwikkelen is gelanceerd en loopt van 11 maart 2021 tot 3 mei 2021 middernacht!   Interesse in zaaikapitaal in de vorm van een ach ...

» Klik om verder te gaan

16-03-2021

Projectoproep: circulair project omtrent het hergebruik van herlaadbare batterijen

Het Vlaams Gewest (de OVAM) en Bebat vzw richtten in 2019 een samenwerking op onder de vorm van het “Vlaams Fonds Batterijen” om het duurzaam sluiten van de batterij-materiaalkringloop te bevorderen. Innovatie wordt in deze samenwerking als een belangrijke pijler gezien. Innovatie is namelijk nodig om vooruit te komen, maar zit soms op onverwachte plekken. Met deze gerichte ...

» Klik om verder te gaan

31-01-2021

Evalueer de circulariteit van investeringen met CEvaluator

Steeds meer bedrijven kiezen resoluut de weg van de circulaire economie. Een van de hefbomen daarvoor is financiering. Alleen kunnen investeerders vaak niet correct inschatten wat het potentieel is van circulaire projecten en zijn de kredietdossiers van ondernemingen maar matig onderbouwd waardoor er terughoudendheid is om in hun circulaire projecten te investeren. In het kader van &lsq ...

» Klik om verder te gaan

29-01-2021

Klimakkers organiseert tweede bootcamp rond duurzaamheid voor jongeren

OPROEP VANUIT KLIMAKKERS VOOR LOKALE ONDERNEMERS PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI    Tussen 5 en 8 maart vindt het tweede Klimakkers Bootcamp plaats in Halle. Deze editie bevat op 7 maart inclusief een online netwerkevent voor plaatselijke organisaties en overheden. 30 jonge mensen uit de regio Pajottenland & Zennevallei leren gedurende vier ...

» Klik om verder te gaan

11-01-2021

​Drukkerij Van der Poorten is dé miK-klimaatambassadeur 2020

De Klimaatambassadeur komt voort uit de jaarlijkse zoektocht van miK (Milieu-infopunt voor de kmo) en de provincie Vlaams-Brabant naar een bedrijf dat zich op bijzondere wijze inzet voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. Bedrijven stellen zichzelf kandidaat waarna een jury van miK en de provincie Vlaams-Brabant de finalisten selecteert. Dat gebeurt op basis van criteria zoals rele ...

» Klik om verder te gaan