sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

12-01-2018

Wat is het verband tussen een shampoofles en de Noordse stormvogel?

We gebruiken ze elke dag: cosmetica verpakt in plastic. We kunnen ons maar moeilijk voorstellen dat een lege fles in de oceaan kan terechtkomen, in microdeeltjes uiteenvalt en uiteindelijk ingeslikt wordt door gulzige dieren zoals de Noordse stormvogel. Nochtans is de Noordse stormvogel daar jammer genoeg een perfect voorbeeld van.   ...

» Klik om verder te gaan

11-01-2018

Aannemers gezocht voor provinciale groepsaankopen !

OPROEP VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT   Beste bouwprofessional,   Weet u hoe een energiezuinig dak of gevel ideaal in mekaar zit? Wanneer u best het ganse raamkader vervangt of enkel het glas? Of hoe u PV-panelen correct installeert? De provincie Vlaams-Brabant en 4 regionale organisaties zijn namelijk op zoek naar u. Naar lokale ...

» Klik om verder te gaan

10-01-2018

3.2 miljoen euro voor 11e Pendelfondsoproep

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 3.2 miljoen euro uit voor bedrijven die investeren in duurzaam woon-werkverkeer. Met die steun kunnen bedrijven, organisaties en overheden in filegevoelige gebieden mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, carpooling, openbaar vervoer, randparking… “We investeren in argume ...

» Klik om verder te gaan

09-01-2018

PitPoint en Lukoil openen eerste aardgastankstation in Vlaams-Brabant

Op maandag 13 december opent Lukoil in samenwerking met PitPoint clean fuels in Leuven (Kessel-Lo) een eerste aardgastankstation in de provincie Vlaams-Brabant. Aardgas (CNG) wordt algemeen beschouwd als een milieuvriendelijker en voordeliger alternatief voor diesel.   In 2017 werden voor het eerst meer benzinewagens dan dieselwagens verkocht. Voorlopig bli ...

» Klik om verder te gaan

08-01-2018

Groen licht voor windturbine in Diest

Donderdag 21 december 2017 — De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning goed voor een windturbine van Aspiravi langs de E314 in Diest. ‘We gaan als provincie voor hernieuwbare energie, waaronder windenergie’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Windturbines produceren groene, hernieuwbare energie. Duurzame energiebron ...

» Klik om verder te gaan

08-01-2018

1 januari 2018: van het loket voor digitale bouwaanvragen (DBA) naar het loket voor omgevingsvergunningen (OV)

Vanaf 1/01/2018 werkt elke gemeente in Vlaanderen met het loket voor omgevingsvergunningen, of kortweg het Omgevingsloket. Er kunnen dan geen nieuwe aanvragen meer ingediend worden in het loket voor digitale bouwaanvragen maar enkel via het Omgevingsloket. Op 1 en 2 januari zal het DBA-loket hierdoor niet toegankelijk zijn.  Stedenbouwkundige dossiers die in DBA werde ...

» Klik om verder te gaan

06-12-2017

Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

Vlaamse ondernemingen kunnen een subsidie krijgen voor hun uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van hun vrachtwagens.  De Vlaamse overheid wil zo ondernemingen - en de transportsector in het bijzonder - aanmoedigen om transport veiliger en ecologischer te maken. Vanaf 20 november 2017 kan digitaal een steunaanvraag ingediend worden.   Voor welke uitgav ...

» Klik om verder te gaan

30-11-2017

Circulair ondernemen: hoe begint u eraan?

Circulaire economie is het businessmodel van de toekomst. Circulaire businessmodellen focussen op het maximaal hergebruik van producten en het hoogwaardig inzetten van grondstoffen. Zo bespaart u niet alleen op materiaalkosten, maar bent u bovendien minder afhankelijk van primaire grondstoffen en werkt u aan de reductie van uw CO2-uitstoot. Bepaal met de Circulariteitsscan hoe u de circ ...

» Klik om verder te gaan

27-10-2017

Inspiratiegids 'Kleur je bedrijf groen'

Tips en tricks voor een vergroeningsproject in jouw bedrijf Vlaams-Brabant is een sterk verstedelijkte, dichtbevolkte regio. De groene, open ruimte is er beperkt. Door bedrijventerreinen groen te kleuren, kunnen we de natuur toch binnenbrengen in onze samenleving. Deze brochure inspireert en geeft, naast een aantal voorbeeldprojecten, tips om een vergroeningsproject op te star ...

» Klik om verder te gaan

23-10-2017

Omschakeling van arm naar rijk gas

België importeert en verdeelt 2 soorten gas.   Arm gas: dit gas heeft een lage calorische waarde en wordt geleverd onder gasdruk 25 mbar. Dit gas komt enkel uit Nederland.Rijk gas: heeft een hoge calorische waarde en wordt geleverd onder g ...

» Klik om verder te gaan