sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

12-06-2019

Voka Vlaams-Brabant en gedeputeerde Bart Nevens zetten miK-Klimaatambassadeur DNS Belgium in de bloemetjes!

Vrijdag 7 juni 2019 bracht de gedeputeerde voor Milieu & Duurzaamheid Bart Nevens een bezoek aan DNS Belgium, de Klimaatambassadeur van miK. DNS Belgium lichtte toe welke initiatieven het de voorbije jaren nam om het bedrijf klimaatneutraal te maken.   miK is een project van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant. Sinds 2014 verkiest miK (milieu infopunt voo ...

» Klik om verder te gaan

22-05-2019

miK Klimaatlunch bij KRUUL

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we vanuit miK een klimaatlunch met enkele klimaatpioniers uit de provincie. De bedrijven konden in gesprek gaan met de provinciaal gedeputeerde Bart Nevens, die sinds eind 2018 verantwoordelijk is voor het provinciaal beleid rond klimaat en leefmilieu.  We waren te gast bij KRUUL/DMOA Architecten te Leuven, die zelf actief inzet ...

» Klik om verder te gaan

21-05-2019

Oproep Klimaatambassadeur 2019

Enig idee wat de ondernemingen NNOF, Ecoworks, Kasteelhoeve Wange , ACE Packaging en DNS Belgium gemeenschappelijk hebben? Jawel, zij zijn de bedrijven die sinds 2014 door miK (milieu infopunt voor de KMO) werden verkozen tot Klimaatambassadeur!     ...

» Klik om verder te gaan

02-05-2019

Projectoproepen Vlaamse Overheid

Subsidies ontharding, vergroening en groengevels/groendaken Ontharden en vergroenen zijn belangrijke acties in de strijd tegen de klimaatopwarming. Daarom lanceren het Departement Omgeving en het Agentschap voor Natuur en Bos deze drie projectoproepen voor subsidies.   ...

» Klik om verder te gaan

12-04-2019

Bevraging Duurzaamheidsambities

Studenten bedrijfsmanagement aan Odisee Hogeschool onderzoeken samen met Pro Natura hoe ze bedrijven kunnen helpen om hun duurzaamheidsambities waar te maken. Daarom nodigen we u uit om hierover een korte vragenlijst (+- 5min) in te vullen. Hartelijk dank voor uw deelname! https://nl.surveymonkey.com/r/ZH527CT    ...

» Klik om verder te gaan

10-04-2019

Call kleine en middelgrote windturbines

Dit steunprogramma richt zich tot de investering in windturbines op land met een bruto nominaal vermogen per turbine groter dan 10 kWe tot en met 300 kWe. Het steunprogramma is enkel van toepassing voor nieuwe windturbines in het Vlaamse Gewest en voor windturbines waarvoor geen groenestroomcertificaten zijn toegekend of kunnen worden toegekend. De steun wordt toegekend in d ...

» Klik om verder te gaan

09-04-2019

Verslag Inspiratielunch Machelen-Diegem

Op 2 april vond een inspiratielunch rond duurzaam ondernemen plaats, georganiseerd vanuit miK (het milieu-infopunt voor de KMO) en de Gemeente Machelen. Erwin Ollivier van gastbedrijf Athlon gaf een toelichting rond hoe de bedrijfscultuur is opgebouwd volgens diverse duurzaamheidswaarden. Om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven, zet Athlon in op een aangename werkomgeving (met eco ...

» Klik om verder te gaan

08-04-2019

Wie wordt Korte Keten Kop van Vlams-Brabant?

Nog tot en met 24 april kan het publiek stemmen op een van de vijf finalisten van de verkiezing “Korte Keten Kop”. In de korte keten nemen voedselproducenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen.    De provincie gaat met de “Korte Keten Kop-verkiezing” op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. In V ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

2 jaar Zonnekaart: na de gezinnen investeren ook meer bedrijven in zonne-energie

Twee jaar na de lancering is de Zonnekaart van het Vlaams Energieagentschap nog steeds populair. Ongeveer 620.000 gezinnen en bedrijven bekeken al hoe geschikt hun dak is voor zonne-energie. Bij vele mensen prikkelt de Zonnekaart meer dan alleen nieuwsgierigheid: 15% van wie zijn woning opzocht, vroeg al een offerte aan en 29% overweegt dit nog te doen. Vlaams minis ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

Vlaanderen CO2-neutraal tegen 2050

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we het energieverbruik en de CO2 in de lucht sterk verminderen. Die uitdaging is er één van de wetenschap, onze samenleving én onze industrie samen. Door samen in te zetten op minder CO2-uitstoot, meer CO2-captatie en beter CO2-hergebruik, komen we tot een succesvolle klimaatstrategie.   ...

» Klik om verder te gaan