sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

25-09-2018

Klaar om elektrische wagens in jouw vloot op te nemen?

Elektrische voertuigen zijn stilaan een realiteit in het straatbeeld en hebben duidelijk milieu- en financiële voordelen. Ondernemingen en bestuurders zijn klaar voor verandering. Jij ook?   De one-stop-shop aanpak, ontwikkeld vanuit Smart Hub Vlaams-Brabant, neemt u bij de hand! Ze helpen jullie met de laadinfrastructuur, schatten samen in hoeveel bestuur ...

» Klik om verder te gaan

24-09-2018

Lancering Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit

-Investeren in biodiversiteit betekent win-win voor bedrijf en omgeving-   Meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen engageren zich om de komende drie jaar de biodiversiteit op hun terreinen te verhogen. Ongeveer 1.250 hectare aan bedrijventerreinen wordt tegen september 2021 met permanente of tijdelijke natuur ingericht. Het departement Omgeving, het A ...

» Klik om verder te gaan

18-09-2018

Elektrisch autodelen Partago wilt starten in Leuven - infosessie 03/10

Wist je dat auto’s 95% van de tijd stilstaan? En dat een eigen auto gemiddeld 2 maandlonen per jaar kost? Dat de lucht die we op sommige plaatsen inademen véél beter kan? Dat 10% van de Vlamingen last heeft van geluidsoverlast door verkeer?   Maar weet je ook dat het anders én makkelijk kan? Stad Leuven gaat volop voor duurzame mobiliteit. En ...

» Klik om verder te gaan

18-09-2018

Glabbeek is de eerste kleine gemeente in Vlaanderen met autodeelwagens

De gemeente Glabbeek kreeg op 13 september 2018 als eerste kleine gemeente in Vlaanderen de primeur met autodeelwagens. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: de wagen wordt gebruikt wanneer hij nodig is. Wanneer de wagen niet nodig is, kan deze door een andere persoon gebruikt worden. De wagen reserveren en gebruiken, verloopt allemaal via een app en je betaalt enkel voor de gereden ki ...

» Klik om verder te gaan

18-09-2018

Subsidie proeftuinen ontharding

SUBSIDIE PROEFTUINEN ONTHARDING - EEN OPROEP NAAR LOKALE OVERHEDEN, (BURGER)VERENIGINGEN EN ORGANISATIES DIE DE ONTHARDING VAN VLAANDEREN WILLEN AANPAKKEN Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, lanceert binnenkort de subsidie Proeftuinen Ontharding. Zo wil zij de verschillende initiatieven en inspanningen van overheden, burgercoalities, ondernemingen, ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Week van de mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september) Vlaanderen #goedopweg. Tal van acties en initiatieven tijdens de Week doen ons stil staan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.   Festival van de duurzame mob ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Campagne 'Overal stroomversnellers'

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden engemeenten lokale energieprojecten op touw. Welke projecten gerealiseerd kunnenworden? Dat bepaal jij! Stem vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help jouw gemeente aan eenstartbudget om de populairste projecten te realiseren.   Doe van ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Lokale helden voor globale doelen - Week van de duurzame gemeente

WAT?De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek wordt voor het eerst georganiseerd in 2018 en loopt van 18 tot 25 september. Tijdens de campagneweek zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun ...

» Klik om verder te gaan

07-09-2018

Bootcamp Circulaire Economie- de afvalvrije winkel

Hoe zou een winkel eruit zien die de gezelligheid van de buurtwinkel en de melkboer van weleer combineert met de oplossingen die de huidige technologie ons mogelijk maakt? Dit zoekt een team van 40 studenten en pas afgestudeerden uit, onder begeleiding van Vlaanderen Circulair en meer dan dertig partners, waaronder OVAM, VITO, de verpakkingingsvrije winkel Content, Lidl, Delhaize, Co ...

» Klik om verder te gaan

06-09-2018

Uitnodiging Atelier Duurzaam Business Model

"Business as usual zit in een doodlopende straat.", Thomas Leysen, voorzitter van KBC slaat de nagel op de kop. Nieuwe duurzame businessmodellen kijken verder dan het groeimantra en implementeren duurzaamheid als volwaardig doel inhun bedrijfsmodel. Maar wat is duurzaamheid precies? En hoe implementeer je dit als volwaardig deel in je ...

» Klik om verder te gaan