sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

14-03-2018

Feed Food Health-campus in Tienen kleurt groen

POM Vlaams-Brabant is bezig met de aanleg van groenzones op de Feed Food Health-campus in Tienen. De Feed Food Health Campus bestaat uit een wetenschapspark en een hoogwaardige bedrijvenzone en is voorbehouden voor ondernemingen die innoveren in de voeding van morgen. Deze zone in Tienen werd in 2012 ontwikkeld op voormalige reserveterreinen, door de POM Vlaams-Brabant en de stad Tien ...

» Klik om verder te gaan

28-02-2018

Investeringssteun groene warmte, restwarmte en biomethaan

Ondernemingen en entiteiten die in het Vlaamse Gewest investeren in nieuwe groenewarmte-installaties uit biomassa (>1 MWth) of diepe geothermie (>5 MWth), restwarmtegebruik of de productie (en injectie) van biomethaan, kunnen via een oproep subsidies ontvangen.   Het Vlaamse Gewest engageert zich om te voldoen aan de bindende Europese doelstellingen inzake het aandeel ...

» Klik om verder te gaan

21-02-2018

Leuvense gebouwbeheerders investeren 40 miljoen in klimaatneutrale stad

Geld en energie besparen en de jaarlijkse CO₂-uitstoot in Leuven terugdringen. Achttien gebouwbeheerders, gaande van scholen over bedrijven tot woonzorgcentra, investeren het indrukwekkende bedrag van 40 miljoen euro in het verduurzamen van hun gebouwen. Vzw Leuven 2030 bracht de partners bij elkaar en haalde een Europese subsidie van meer dan 1,5 miljoen euro binnen, waarmee het ambitieu ...

» Klik om verder te gaan

16-02-2018

Provincie Vlaams-Brabant lanceert campagne 'Samen Digitaal'

Van lezing tot hackathon   De provincie Vlaams-Brabant wil samen met VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, de lokale besturen, het middenveld en burgers voorbereiden op de transitie naar een smart region. Met een lezing, studiereis, debatavond, kunstperformance en een hackathon wil de provincie ee ...

» Klik om verder te gaan

05-02-2018

Stem Kasteelhoeve Wange tot ‘CSR professional of the year’

Kasteelhoeve Wange, onze Klimaatambassadeur 2016, werd genomineerd voor de titel ‘CSR professional of the year’ verdienen? ...

» Klik om verder te gaan

01-02-2018

IMJV rapportageverplichtingen: is uw onderneming ook deel van de steekproef rond afval?

Elk bedrijf produceert afvalstoffen, al is het maar bijv. papier of karton. Bepaalde bedrijven of organisaties moeten aan de Vlaamse overheid doorgeven welke afvalstoffen ze hebben geproduceerd of uitgestoten in het voorbije jaar. Dat kan met een ‘Integraal Milieujaarverslag’ (IMJV).   Wie moet een IMJV indienen? • &n ...

» Klik om verder te gaan

01-02-2018

miK op bezoek bij ACE Packaging

miK is op bezoek bij de Klimaatambassadeur 2017 ACE Packaging uit Diest. CEO Olivier Stappaerts vertelt waarom ze deze titel verdienen.    ...

» Klik om verder te gaan

26-01-2018

Uitnodiging: Mini-conferentie rond circulaire economie op 26/2

  15.30 uur :       Ontvangst 16.00 uur :       Duiding van de problematiek door TV-maker Nic Balthazar ...

» Klik om verder te gaan

19-01-2018

Grootste slimme elektriciteitsnet van Europa komt in Zellik

Het Green Energy Park, het grootste CO2-neutrale, slimme elektriciteitsnet van Europa, is donderdag in aanwezigheid van minister van Energie Bart Tommelein voorgesteld. Het duurzame, lokale elektriciteits- en warmtenetwerk wordt gerealiseerd op het researchpark in Zellik.   Het Green Energy Park is een gezamenlijk project van het Universitair Ziekenhuis Bru ...

» Klik om verder te gaan

12-01-2018

Wat is het verband tussen een shampoofles en de Noordse stormvogel?

We gebruiken ze elke dag: cosmetica verpakt in plastic. We kunnen ons maar moeilijk voorstellen dat een lege fles in de oceaan kan terechtkomen, in microdeeltjes uiteenvalt en uiteindelijk ingeslikt wordt door gulzige dieren zoals de Noordse stormvogel. Nochtans is de Noordse stormvogel daar jammer genoeg een perfect voorbeeld van.   ...

» Klik om verder te gaan