sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

18-09-2018

Subsidie proeftuinen ontharding

SUBSIDIE PROEFTUINEN ONTHARDING - EEN OPROEP NAAR LOKALE OVERHEDEN, (BURGER)VERENIGINGEN EN ORGANISATIES DIE DE ONTHARDING VAN VLAANDEREN WILLEN AANPAKKEN Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, lanceert binnenkort de subsidie Proeftuinen Ontharding. Zo wil zij de verschillende initiatieven en inspanningen van overheden, burgercoalities, ondernemingen, ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Week van de mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september) Vlaanderen #goedopweg. Tal van acties en initiatieven tijdens de Week doen ons stil staan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.   Festival van de duurzame mob ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Campagne 'Overal stroomversnellers'

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden engemeenten lokale energieprojecten op touw. Welke projecten gerealiseerd kunnenworden? Dat bepaal jij! Stem vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help jouw gemeente aan eenstartbudget om de populairste projecten te realiseren.   Doe van ...

» Klik om verder te gaan

12-09-2018

Lokale helden voor globale doelen - Week van de duurzame gemeente

WAT?De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek wordt voor het eerst georganiseerd in 2018 en loopt van 18 tot 25 september. Tijdens de campagneweek zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun ...

» Klik om verder te gaan

07-09-2018

Bootcamp Circulaire Economie- de afvalvrije winkel

Hoe zou een winkel eruit zien die de gezelligheid van de buurtwinkel en de melkboer van weleer combineert met de oplossingen die de huidige technologie ons mogelijk maakt? Dit zoekt een team van 40 studenten en pas afgestudeerden uit, onder begeleiding van Vlaanderen Circulair en meer dan dertig partners, waaronder OVAM, VITO, de verpakkingingsvrije winkel Content, Lidl, Delhaize, Co ...

» Klik om verder te gaan

06-09-2018

Uitnodiging Atelier Duurzaam Business Model

"Business as usual zit in een doodlopende straat.", Thomas Leysen, voorzitter van KBC slaat de nagel op de kop. Nieuwe duurzame businessmodellen kijken verder dan het groeimantra en implementeren duurzaamheid als volwaardig doel inhun bedrijfsmodel. Maar wat is duurzaamheid precies? En hoe implementeer je dit als volwaardig deel in je ...

» Klik om verder te gaan

03-09-2018

Uitnodiging: Sessie duurzaam aankoopbeleid tips & tricks

Vandaag ambiëren steeds meer ondernemingen om duurzaam te ondernemen, wat betekent dat je als bedrijf in relaties met klanten, leveranciers en andere partners oog hebt voor het evenwicht tussen economische prestaties enerzijds en de sociale en ecologische effecten daarvan anderzijds. Als inkoper kan je een grote rol spelen in die doelstelling, want in deze functie heb je de r ...

» Klik om verder te gaan

20-06-2018

OPROEP: Energiedates voor bedrijven en verenigingen

Doel/Opzet Bond Beter Leefmilieu en de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Plannnig zoeken een match tussen bedrijven en verenigingen in de provincie Vlaams-Brabant. Via workshops in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten brengen we bedrijven, verenigingen, startende ondernemers, creatievelingen, … samen en zoeke ...

» Klik om verder te gaan

07-06-2018

Projectoproep bedrijven: mooimakers

Wil je als bedrijf in actie schieten voor meer openbare netheid? Dien een actieplan in en ontvang (financiële) ondersteuning! Is je onderneming begaan met ecologie en duurzaamheid? Gaat een mooi en proper bedrijf voor jou ook verder dan een clean desk? Dan is deze actie van MooiMakers misschien iets voor uw bedrijf. Bestel gratis (opruim)materiaal of dien ...

» Klik om verder te gaan

01-06-2018

Ecologiepremie+

Ondernemingen in het Vlaamse Gewest kunnen van Agentschap Innoveren & Ondernemen een subsidie verkrijgen voor investeringen in bepaalde milieu- en energiebesparende technologieën, warmtekrachtkoppeling (WKK) en hernieuwbare energie. Het bedrag van de ecologiepremie wordt bepaald op basis van de meerkost en essentiële componenten; de grootte van de onderneming en de subsidiebo ...

» Klik om verder te gaan