sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

28-03-2018

Climate Launch Pad Competition 2018

VITO zoekt cleantech helden! Counter klimaatverandering met jouw idee!   Ligt klimaatverandering jou na aan het hart? Heb je een fris, innovatief of gedurfd idee om dit aan te pakken en wil je dit graag in actie omzetten? Of er je eigen zaak mee uitbouwen? Neem dan zeker deel aan Climate Launch Pad 2018! ( ...

» Klik om verder te gaan

27-03-2018

Eerste Vlaams-Brabantse tankstation met LNG in Steenokkerzeel

Vrijdag 23 maart 2018 — De provincie Vlaams-Brabant verleende aan de firma Uhoda NV een omgevingsvergunning voor een tankstation met LNG-installatie aan Vliegveld  in Steenokkerzeel. Dit is het eerste LNG-tankstation op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant.LNG (Liquified Natural Gas) is vloeibaar aardgas met een extreem lage temperatuur. LNG bestaat voor een groot gedeelte ...

» Klik om verder te gaan

23-03-2018

Deense ambassadeur te gast bij de provincie Vlaams-Brabant.

Op maandag 19 maart mocht de provincie Vlaams-Brabant de ambassadeur van Denemarken, Mr Karsten Vagn Nielsen, ontvangen. De thema’s duurzaamheid, milieu, klimaat en energie stonden centraal gedurende het bezoek en werden dan ook uitvoerig besproken. Aangezien de provincie talrijke initiatieven telt die samen bouwen aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant , vond er ook een ...

» Klik om verder te gaan

15-03-2018

Carbon Footprint: een getuigenis van JAVA Foodservice

miK biedt bedrijven een opleiding rond de berekening van hun Carbon Footprint aan. JAVA Foodservice, onderdeel van de Sligro Food Group België, getuigt over hun deelname aan deze opleiding en acties die werden ondernomen in kader van het verminderen van hun CO2-emissies.   Interesse? Een nieuw traject start op op 23/4 bij Voka. Expert Dirk ...

» Klik om verder te gaan

14-03-2018

Feed Food Health-campus in Tienen kleurt groen

POM Vlaams-Brabant is bezig met de aanleg van groenzones op de Feed Food Health-campus in Tienen. De Feed Food Health Campus bestaat uit een wetenschapspark en een hoogwaardige bedrijvenzone en is voorbehouden voor ondernemingen die innoveren in de voeding van morgen. Deze zone in Tienen werd in 2012 ontwikkeld op voormalige reserveterreinen, door de POM Vlaams-Brabant en de stad Tien ...

» Klik om verder te gaan

28-02-2018

Investeringssteun groene warmte, restwarmte en biomethaan

Ondernemingen en entiteiten die in het Vlaamse Gewest investeren in nieuwe groenewarmte-installaties uit biomassa (>1 MWth) of diepe geothermie (>5 MWth), restwarmtegebruik of de productie (en injectie) van biomethaan, kunnen via een oproep subsidies ontvangen.   Het Vlaamse Gewest engageert zich om te voldoen aan de bindende Europese doelstellingen inzake het aandeel ...

» Klik om verder te gaan

21-02-2018

Leuvense gebouwbeheerders investeren 40 miljoen in klimaatneutrale stad

Geld en energie besparen en de jaarlijkse CO₂-uitstoot in Leuven terugdringen. Achttien gebouwbeheerders, gaande van scholen over bedrijven tot woonzorgcentra, investeren het indrukwekkende bedrag van 40 miljoen euro in het verduurzamen van hun gebouwen. Vzw Leuven 2030 bracht de partners bij elkaar en haalde een Europese subsidie van meer dan 1,5 miljoen euro binnen, waarmee het ambitieu ...

» Klik om verder te gaan

16-02-2018

Provincie Vlaams-Brabant lanceert campagne 'Samen Digitaal'

Van lezing tot hackathon   De provincie Vlaams-Brabant wil samen met VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, de lokale besturen, het middenveld en burgers voorbereiden op de transitie naar een smart region. Met een lezing, studiereis, debatavond, kunstperformance en een hackathon wil de provincie ee ...

» Klik om verder te gaan

05-02-2018

Stem Kasteelhoeve Wange tot ‘CSR professional of the year’

Kasteelhoeve Wange, onze Klimaatambassadeur 2016, werd genomineerd voor de titel ‘CSR professional of the year’ verdienen? ...

» Klik om verder te gaan

01-02-2018

IMJV rapportageverplichtingen: is uw onderneming ook deel van de steekproef rond afval?

Elk bedrijf produceert afvalstoffen, al is het maar bijv. papier of karton. Bepaalde bedrijven of organisaties moeten aan de Vlaamse overheid doorgeven welke afvalstoffen ze hebben geproduceerd of uitgestoten in het voorbije jaar. Dat kan met een ‘Integraal Milieujaarverslag’ (IMJV).   Wie moet een IMJV indienen? • &n ...

» Klik om verder te gaan