sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

12-04-2019

Bevraging Duurzaamheidsambities

Studenten bedrijfsmanagement aan Odisee Hogeschool onderzoeken samen met Pro Natura hoe ze bedrijven kunnen helpen om hun duurzaamheidsambities waar te maken. Daarom nodigen we u uit om hierover een korte vragenlijst (+- 5min) in te vullen. Hartelijk dank voor uw deelname! https://nl.surveymonkey.com/r/ZH527CT    ...

» Klik om verder te gaan

10-04-2019

Call kleine en middelgrote windturbines

Dit steunprogramma richt zich tot de investering in windturbines op land met een bruto nominaal vermogen per turbine groter dan 10 kWe tot en met 300 kWe. Het steunprogramma is enkel van toepassing voor nieuwe windturbines in het Vlaamse Gewest en voor windturbines waarvoor geen groenestroomcertificaten zijn toegekend of kunnen worden toegekend. De steun wordt toegekend in d ...

» Klik om verder te gaan

09-04-2019

Verslag Inspiratielunch Machelen-Diegem

Op 2 april vond een inspiratielunch rond duurzaam ondernemen plaats, georganiseerd vanuit miK (het milieu-infopunt voor de KMO) en de Gemeente Machelen. Erwin Ollivier van gastbedrijf Athlon gaf een toelichting rond hoe de bedrijfscultuur is opgebouwd volgens diverse duurzaamheidswaarden. Om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven, zet Athlon in op een aangename werkomgeving (met eco ...

» Klik om verder te gaan

08-04-2019

Wie wordt Korte Keten Kop van Vlams-Brabant?

Nog tot en met 24 april kan het publiek stemmen op een van de vijf finalisten van de verkiezing “Korte Keten Kop”. In de korte keten nemen voedselproducenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen.    De provincie gaat met de “Korte Keten Kop-verkiezing” op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. In V ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

2 jaar Zonnekaart: na de gezinnen investeren ook meer bedrijven in zonne-energie

Twee jaar na de lancering is de Zonnekaart van het Vlaams Energieagentschap nog steeds populair. Ongeveer 620.000 gezinnen en bedrijven bekeken al hoe geschikt hun dak is voor zonne-energie. Bij vele mensen prikkelt de Zonnekaart meer dan alleen nieuwsgierigheid: 15% van wie zijn woning opzocht, vroeg al een offerte aan en 29% overweegt dit nog te doen. Vlaams minis ...

» Klik om verder te gaan

02-04-2019

Vlaanderen CO2-neutraal tegen 2050

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we het energieverbruik en de CO2 in de lucht sterk verminderen. Die uitdaging is er één van de wetenschap, onze samenleving én onze industrie samen. Door samen in te zetten op minder CO2-uitstoot, meer CO2-captatie en beter CO2-hergebruik, komen we tot een succesvolle klimaatstrategie.   ...

» Klik om verder te gaan

25-03-2019

Circulaire kantooromgeving

Op 19 maart 2019 was miK te gast bij Buromarket te Vilvoorde voor een ontbijtsessie. Buromarket is al jaren gekend voor verkoop van kantoormeubiliair. Samen met de inspirerende spreker, Bart Joosten, werden we ingeleid in de diverse trends in de wereld van kantoorinrichting.   Algemeen leeft de trend van co-working en 'activity based working'. We zijn ons meer bewust van on ...

» Klik om verder te gaan

14-03-2019

Asse: Campagne ‘Bedrijf met het beste klimaat’

ENKEL VOOR BEDRIJVEN UIT ASSE    We kunnen er in 2019 niet meer om heen, we moeten werk maken van een klimaatneutrale samenleving. Dit brengt ook voor u in het bedrijfsleven heel wat uitdagingen én kansen. Het gemeentebestuur van Asse ondertekende in 2014 het Burgemeesterconvenant. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om 20% CO2-reductie te reali ...

» Klik om verder te gaan

19-02-2019

Maak kennis met Idé Coffee Systems

Hoe doe jij binnen je bedrijf aan duurzaam ondernemen? Kom in dit filmpje te weten welke acties Idé Coffee Systems doet om de klimaatimpact van hun activiteiten te verminderen.  Ben je geïnspireerd? Aarzel niet ons te contacteren via mik@voka.be     ...

» Klik om verder te gaan

05-02-2019

YouTube kanaal miK

Ontdek via deze korte filmpjes enkele mooie voorbeelden van duurzaamheid bij bedrijven uit de provincie Vlaams-Brabant. Via volgende link word je doorverwezen naar het YouTube-kanaal, waar alle miK filmpjes gepost worden: miK op YouTube     ...

» Klik om verder te gaan