sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

14-02-2023

Infosessie - Milieuwetgeving zonder geheimen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

06-10-2022

Bedrijven krijgen steun voor hoge energiekosten en energietransitie

Om gezonde bedrijven die lijden onder de gestegen energieprijzen te steunen en zo de werkgelegenheid, de productie en de koopkracht van de werknemers op peil te houden, heeft de Vlaamse Regering onder impuls van minister Brouns een steunpakket voor ondernemingen uitgewerkt. Het pakket komt neer op een tweesporenaanpak waarbij in de eerste plaats de toegenomen energiekost wordt gecompens ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2022

Nieuw: toevoeging klimaatplan in aanvraag Ontwikkelingsproject

Kmo's en grote ondernemingen met rechtspersoonlijkheid kunnen een subsidie bekomen van 25% tot 50% (op de aanvaarde kosten met een minimum steun van € 25.000) voor de uitvoering van bepaalde innovatieve ontwikkelingsprojecten. Voor projecten ingediend vanaf 1 oktober 2022 dient bij de steunaanvraag een toelichting van het klimaatplan gevoegd ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2022

Wijziging Ecologiepremie

Ondernemingen in het Vlaamse Gewest kunnen een subsidie verkrijgen voor een aantal ecologische investeringen. Het subsidiebedrag wordt bepaald op basis van - de vermelde meerkost van de essentiële investeringscomponenten van de technologie (lijst LTL EP+), - het type (milieuvriendelijk, energiebesparend, hernieuwbaar), - de ecoklasse/ecogetal en - de grootte ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2022

Verruiming kmo-groeisubsidie 'duurzaam en circulair ondernemen'

Heb je ambitieuze groeiplannen binnen het thema internationalisering, digitalisering, innovatie of duurzaam en circulair ondernemen? rn Bereid nu je project voor om in te dienen tijdens de volgende oproep die loopt van 1 november tot en met 20 december. Nieuw voor deze derde ...

» Klik om verder te gaan

22-09-2022

Doeners.be: het platform dat de reguliere economie matcht met sociale economie - post jouw getuigenis

Wenst uw bedrijf meer in te zetten op sociaal en inclusief ondernemen? Overweeg dan eens een samenwerking met de sociale economie. Het platform doeners.be is hierbij de ideale tool om de match te maken tussen jouw bedrijf en een partner uit de sociale economie. Sociale-economiebedrijven zijn bedrijven, di ...

» Klik om verder te gaan

22-09-2022

Biodiversiteit op bedrijventerreinen: ontdek concrete tips en inspirerende voorbeelden

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om hun omgeving natuurlijker in te richten. Dat is waardevol voor allerlei planten en dieren, maar het heeft ook veel voordelen voor de mens. Een natuurlijke omgeving maakt bedrijven aantrekkelijker, voor de werknemers, de klanten en de omgeving.   Via de ...

» Klik om verder te gaan

16-09-2022

Transparante zakken voor bedrijfsrestafval vanaf 1 januari 2023 verplicht

Vanaf 1 januari 2023 moeten bedrijven verplicht overschakelen op transparante zakken voor hun restafval. Zo kunnen de inzamelaars makkelijk en snel controleren op sorteerfouten. De verplichting geldt alleen voor bedrijfsrestafval dat wordt aangeboden in containers, niet voor de selectief ingezamelde afvalstromen.    Samenstelling van de afvalza ...

» Klik om verder te gaan

01-09-2022

Oproep - subsidie voor waterpreventieve maatregelen gebouwen Vlaams-Brabant

Subsidie voor de uitvoering van waterpreventieve maatregelen om bestaande gebouwen, die al te kampen kregen met wateroverlast, te beschermen tegen wateroverlast.   Wat? De subsidie bedraagt 75% van de bewezen kosten, met een maximum van: 7.500 euro voor een bewoonde woning of een pand dat in gebruik is voor beroepsdoeleinden.10.000 e ...

» Klik om verder te gaan

01-09-2022

Droogte-FAQ: De meest gestelde vragen over de droogte

Door de aanhoudende droogte ziet de Droogtecommissie zich genoodzaakt maatregelen te nemen. De voorziene regenval zal onvoldoende zijn om de watervoorraden aan te vullen. Op deze FAQ volgt Voka KvK Vlaams-Brabant de situatie op de voet en worden de meest voorkomende vragen en antwoorden van ondernemers samengevat. ...

» Klik om verder te gaan

01-09-2022

Energie FAQ: De meest gestelde vragen over de energiecrisis.

De energiecrisis treft ondernemingen hard. Er zijn dringend maatregelen nodig want door de hoge prijzen zien heel wat bedrijven zicht genoodzaakt hun productie te verminderen of zelfs stil te leggen. In deze FAQ volgt Voka Kamers van Koophandel Vlaams-Brabant de situatie op de voet en beantwoorden we de meest prangende vragen van ondernemers. ...

» Klik om verder te gaan