sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

19-05-2022

Bedrijfsbezoek circulariteit @ Hydro Building Systems

» Klik om verder te gaan

20-05-2022

miK Klimaatlunch 2022 - Netwerklunch voor ondernemers met een hart voor duurzaamheid

» Klik om verder te gaan

01-06-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

04-03-2022

Oproep - Jouw stem in Europa: Covenant of Companies for Climate and Energy

De Europese Commissie (DG ENER) is begonnen met een proefproject over hoe bedrijven, en met name kmo's, het beste kunnen worden ondersteund bij hun transitie naar schone energie en klimaatactie, het zogenaamde 'Convenant of Companies for Climate and Energy' (CCCE).   Als onderdeel van dit initiatief werd een enquête gelanceerd om input en advies te ve ...

» Klik om verder te gaan

01-03-2022

Oproep - Internationale samenwerking rond duurzaamheid

Het doel van deze oproep is om via samenwerking in een internationaal onderzoeks- of ontwikkelingsproject de duurzaamheid van ondernemingen te vergroten. Deze oproep wordt gelanceerd door de Eureka-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA en Xecs (PENTA-EURIPIDES) en SMART in samenwerking met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties. ...

» Klik om verder te gaan

23-02-2022

miK Klimaatambassadeur 2014 NNOF - Anne Lenaerts genomineerd voor CSR Professional 2022

Nu donderdag (24/2) verkiest Time4Society en het VBO finaal de Sustainability Professional van het jaar tijdens een LIVE STREAM om 19u. (tot 20u.30). Een van de finalisten in de categorie Nederlandstalig, is niemand minder dan Anne Lenaerts, van miK Klimaatambassadeur 2014 NNOF.   De Sustainability Professional 2022 speelt binnen zijn bedrijf of o ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2022

Oproep - Hulp bij wateruitdagingen in landbouw of voedingsindustrie

Sta je voor een wateruitdaging in de landbouw of de voedingsindustrie? Laat van je horen! Inagro, Vlakwa, Flanders' FOOD, UGent Campus Kortrijk en VITO slaan de handen in elkaar om wateruitdagingen en probleemoplossers elkaar te laten ontmoeten. Bekijk het filmpje om te ontdekken hoe! ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2022

Oproep - Zonneboeren zoekt deelnemers

Zonneboeren is een project van Klimaatpunt, het Innovatiesteunpunt en Voedselteams en wordt ondersteund door provincie Vlaams-Brabant waarbij de 3 partners op zoek gaan naar energieke boeren en zonneburen die elkaar willen helpen en inzetten op de korte keten.   Het idee van de actie is eenvoudig: de buren investeren in zonnepanelen op de schuur of loods va ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2022

Waterbarometer voor beheer droogterisico's

In Vlaanderen leven we in de illusie dat er een overvloed aan water is. Niets is minder waar. Vlaanderen behoort tot de regio's in Europa met de grootste waterschaarste. Die vormt een ernstige bedreiging voor onze economie. Om bedrijven te helpen de juiste maatregelen te nemen, lanceert VITO de Waterbarometer-tool.   De ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2022

B-WaterSmart project voor duurzame watersystemen

Water is kostbaar. Zo kostbaar dat het stilaan ondenkbaar is om afvalwater zomaar te laten wegvloeien. Europa wil het slim omgaan met water sterk aanmoedigen. In het Europese Horizon 2020 B-WaterSmart project werken 6 Vlaamse partners samen met 30 partners uit diverse andere Europese landen om de transformatie naar een waterslimme economie en maatschappij een flinke duw in de rug te gev ...

» Klik om verder te gaan

28-01-2022

Vlaio lanceert twee subsidies voor circulaire projecten

De Vlaamse Regering wil tegen 2030 de materialenvoetafdruk en de broeikasgasuitstoot sterk verminderen. De transitie van een lineaire naar een circulaire economie is hierbij noodzakelijk.  Daarom lanceert VLAIO twee nieuwe subsidies 'levensduurverlenging maakindustrie' en 'living labs circulaire economie'.   Circulaire maakindustrie: levensduu ...

» Klik om verder te gaan

16-12-2021

Onttrekkingsverbod kwetsbare waterlopen

Voorbije jaren werd de provincie geconfronteerd met periodes van droogte en waterschaarste. Dit resulteert in waterlopen met zeer lage debieten en peilen, tot zelfs droogval toe. Om schade zoveel mogelijk te voorkomen, geldt er vanaf 1 januari 2022 een permanent onttrekkingsverbod voor kwetsbare waterlopen.   Het verbod is van toepassing op de kleine, ecolo ...

» Klik om verder te gaan

13-12-2021

Harol bekroond tot nieuwe miK Klimaatambassadeur 2021

Het Diestse familiebedrijf Harol mag zich voortaan miK Klimaatambassadeur 2021 noemen. Deze verkiezing is een initiatief van het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking van Voka - Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant – en beloont duurzame bedrijven. Harol, een fabrikant van rolluiken, zonwering en poorten, haalde het van d ...

» Klik om verder te gaan