sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

22-09-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

06-10-2022

Update energiewetgeving

» Klik om verder te gaan

03-10-2022

Duurzame mobiliteit - Hoe verbeter ik de fietscultuur in mijn onderneming?

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

30-06-2022

Navitas Energie stapt met 3 andere burgercoöperaties in joint-venture met Eneco

België moet de komende jaren de productie van hernieuwbare energie met minstens 25% optrekken. Bedrijven en organisaties staan klaar om ook hun steentje bij te dragen. De energietransitie is evenwel niet alleen ‘voor de burger’, maar ook ‘van de burger’.   Daarom hebben de burger-energie-coöperatie Navitas Energie, Vlaskrac ...

» Klik om verder te gaan

01-09-2022

Plan(t) je eigen bedrijfsbos

Wist u dat utot € 25.000 subsidies kan krijgen om uw eigen bedrijfsbos te planten? Een eigen bos voor u en uwmedewerkers, en een duwtje in de rug voor het klimaat... Hierbij kan u ondersteund worden door de Vlaamse overheid en de Bosalliantie.   4.000 hectare extra bosDe Vlaamse Regering heeft de ambitie om tegen 2024 maar liefst 4.000 hectare ...

» Klik om verder te gaan

28-06-2022

Oproep - Provinciale subsidie voor innovatieprojecten

Reeds 15 jaar geeft de provincie Vlaams-Brabant subsidies aan innovatieve projecten. Ook dit jaar wordt er uitgekeken om jouw innovatieproject te ondersteunen. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% van de bewezen kosten van je project). Het uiteindelijke doel van de subsidie is de versterking van de kennisregio Vlaams-Brabant.   ...

» Klik om verder te gaan

02-06-2022

Enquête SDG Barometer 2022 gelanceerd

Sinds de lancering in 2015 geraken de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) meer en meer ingeburgerd. In 2018 namen de Antwerp Management School, de Universiteit Antwerpen en UCLouvain het initiatief om de eerste SDG barometer te ontwikkelen om de adoptie van de SDG's in België te meten, en werd een tweede studie afgenomen in 2020.   Maar hoe s ...

» Klik om verder te gaan

01-06-2022

Oproep - Awards voor de beste Belgische duurzaamheidspublicaties

Het Instituut van de Bedrijfsrevisoren is op zoek naar ondernemers, MVO-verantwoordelijken, duurzaamheidsmanagers, enz. die de uitdaging zijn aangegaan of aangaan om te communiceren over wat hun organisatie doet om haar activiteit duurzamer te maken.  Al meer dan 20 jaar beloont het IBR Belgische organisaties of organisaties actief in België die informati ...

» Klik om verder te gaan

31-05-2022

Wie wordt de klimaatambassadeur van 2022? 

Stel je kandidaat - inschrijven vóór 22 augustus via volgend inschrijvingsformulier of digitaal via volgende link.   Elk jaar gaat miK, een samenwerking tussen Voka – Kamer van Kooph ...

» Klik om verder te gaan

31-05-2022

Tweede call - Vlaanderen als recyclagehub: investeringen in recyclagetechnieken

Het relanceplan 'Vlaamse Veerkracht' streeft ernaar om versneld de omslag te maken naar een maximale circulaire economie. De Vlaamse Regering hechtte daarom op vrijdag 3 september 2021 haar definitieve goedkeuring aan een nieuw steunmechanisme voor ondernemingen die willen investeren in innovatieve recyclagetechnologieën om materiaalkringlopen te sluiten. Dit steunme ...

» Klik om verder te gaan

31-05-2022

miK laat ondernemers bloeien!

miK, het milieu-infopunt voor kmo's van Provincie Vlaams-Brabant en Voka - KvK Vlaams-Brabant geeft met een ludieke actie de aftrap van de wervingscampagne voor Klimaatambassadeur 2022. Deelnemers aan Voka-activiteiten of opleidingen worden verrast met een bloeikaart. Geef je die water, dan groeit de kaart uit tot een prachtige bos bloemen.   Het is meteen ...

» Klik om verder te gaan

06-05-2022

Oproep - Investeringssteun groene warmte, restwarmte en warmtenetten

Ondernemingen en entiteiten die in het Vlaamse Gewest investeren in installaties voor de productie van groene warmte, de benutting van restwarmte of voor warmtenetten, kunnen via een oproep subsidies ontvangen.   Jaarlijks worden er 1 tot 2 oproepen gelanceerd. De eerste oproep staat open vanaf 2 mei en sluit op 16 mei 2022 met een bu ...

» Klik om verder te gaan

06-05-2022

Tweede oproep - Blue deal - steun voor waterbesparende investeringen

Via deze oproep 'Blue deal' kunnen projecten bij Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) steun aanvragen voor investeringen in technologieën die niet voldoen aan de strikte Europese vereisten om in aanmerking te komen voor de Ecologiepremie plus (EP+) en de Strategische ecologiesteun (STRES), maar die wel een significante bijdrage leveren aan de droogteproblematiek.   ...

» Klik om verder te gaan