sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

04-02-2019

Proeftuinen Droogte

Bedrijven die op een duurzame manier bedrijfsoverschrijdend (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen en in droogteperiodes waterschaarste voorkomen of milderen, kunnen een aanvraag voor een projectsubsidie indienen. Uiterste indiendatum is 12 april 2019.   Voor wie? De subsidie is gericht op bedrijven, zowel industrie als landbouw ...

» Klik om verder te gaan

28-01-2019

Cleantech forum - welkom in Cleantech city! Gratis event op 21/03 te Leuven!

Laat je inspireren door keynote speakers in ons Cleantech café en ontdek de nieuwste mobiliteitstrends op onze marktplaats. Kies de ideale Mobility as a Service (MaaS) oplossing op het stadsplein en vergeet geen herlaadbeurt op de parking. Relax tijdens een autonome wagenrit in de driverslounge of krijg echt praktische hulp in de transitie naar alternatieve mobiliteit in de garage. En to ...

» Klik om verder te gaan

15-01-2019

DNS Belgium bekroond tot Klimaatambassadeur 2018

Leuvense DNS Belgium is Klimaatambassadeur 2018   Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op 14 januari maakte miK, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant, de nieuwe Klimaatambassadeur 2018 bekend. DNS Belgium ging met de titel lopen. ...

» Klik om verder te gaan

08-01-2019

Bevraging rond aanpak CSR in uw organisatie

Hoe staat uw organisatie tegenover duurzaam ondernemen? Wat zijn de prioriteiten? En wie houdt zich ermee bezig? Laat het even weten via de bevraging van Trendhuis die zo'n 10 minuutjes in beslag neemt. Vervolgens gaat Trendhuis aan de slag om zoveel mogelijk nuttige inzichten te bundelen. Die bezorgen we u dan eind februari.   Klik door naar de bevraging via volgende link: ...

» Klik om verder te gaan

19-12-2018

Infosessie 'Rijden op waterstof'

Samen met de Stad Leuven, Air Liquide en Toyota België organiseert WaterstofNet op maandag 18 februari 2019 van 12.00 uur tot 16.00 uur een gratis infosessie voor ondernemers en andere geïnteresseerden bij het waterstoftankstation van Air Liquide in Zaventem. U bezoekt het tankstation, kan zien hoe makkelijk het is om een voertuig met waterstof te tanken en natuurlijk kan u ook zelf e ...

» Klik om verder te gaan

30-11-2018

De KMO-zonnecoach helpt u GRATIS te profiteren van de zon

Wil u met uw onderneming inzetten op zonne-energie, maar weet u niet hoe hieraan te beginnen? Goed nieuws, de KMO-zonnecoach helpt u gratis op weg!   ...

» Klik om verder te gaan

14-11-2018

Stem nu op jouw favoriete klimaatambassadeur!

Elk jaar roept miK een Vlaams-Brabants bedrijf uit tot Klimaatambassadeur. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Ace Packaging uit Diest. Dit jaar nomineerde de provincie Vlaams-Brabant en Voka- Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant drie nieuwe finalisten: Adsomenoise uit Leuven, Alpak uit Aarschot en DNS Belgium uit Leuven.   ...

» Klik om verder te gaan

13-11-2018

Nieuw energierapport

Op 13 november verscheen de ‘World Energy Outlook 2018’, een nieuw rapport van het Internationale Energie Agentschap. Dit rapport voorspelt verschillende globale energie trends en de mogelijke impact op vraag en aanbod, emissies, luchtvervuiling en toegang tot energie bij verschillende beleidsscenario’s. Het globale besluit is dat als de wereld de klimaat doelstellingen serieu ...

» Klik om verder te gaan

19-10-2018

Uitnodiging speeddate klimaatprojecten

Wil jij een klimaatsubsidie aanvragen voor jouw klimaatproject, maar kan je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Of ben je nog op zoek naar een partner voor jouw klimaatproject?   Kom dan naar de speeddate op maandag 5 november in het Provincie ...

» Klik om verder te gaan

18-10-2018

Oproep 'de Nieuwe Samenzweerders'

Jean, kwaliteitsingenieur bij Pami - een bedrijf dat kantoren inricht - bedacht een schitterend idee: waarom niet de oude niet meer gebruikte archiefkasten ombouwen tot hippe archiefkasten? Zo zet Pami haar circulaire dromen om in daden. Zet uw bedrijf ook in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wordt ook het potentieel gezien van de ideeën die werknemers hebben om te werken ...

» Klik om verder te gaan