sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

14-02-2023

Infosessie - Milieuwetgeving zonder geheimen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Klimaatambassadeur 2015

Ecoworks uit Overijse wint verkiezing ‘Klimaatambassadeur 2015’ voor KMO’s

 

In navolging van de verkiezing eind 2014 nomineerde miK ook dit jaar vier ondernemingen die inspanning leveren om Vlaams-Brabant klimaatneutraal te maken: Aquatreat, BCDE Catering, de Wasstraat en Ecoworks.

Na een spannende online stemmingsronde, bleven er na van de vier genomineerden twee finalisten over. De uiteindelijke beslissing werd genomen door de aanwezigen op de inmiddels vierde editie van de Vokawards via live voting.

 

Ecoworks kort

 

De oprichters John, Sander, Lieven en Tim stichtten in 2007 “Ecoworks” voor de realisatie van zwemvijvers, groendaken en groengevels. Omzet: nul euro, maar die stijgt wel snel. Project na project komt binnen. Sander, Lieven en John worden zaakvoerder.

 

Het eerste jaar draait de jonge onderneming met een omzet van 125.000 euro. Maatschappelijke zetel is in Overijse, het ouderlijke huis van Lieven.

 

Al snel groeit de onderneming. Het bedrijf verhuist naar Vilvoorde, waar veel meer plaats is. De omzet loopt vandaag op tot 2,2 miljoen euro. Er zijn 20 mensen – ook onderaannemers – aan het werk voor Ecoworks. Coach Luc Robijns steunt samen met de mede-oprichter Tim Van Assche het team en geven tips voor de verdere uitbouw van de firma.

 

De omzet wordt gerealiseerd door aanleg van groengevels (20 procent), groendaken (40 procent) en zwemvijvers (40 procent).

 

Opmerkelijk: Ecoworks slaat voor het bereiken van hun missie de handen in mekaar met Natuurpunt. Als partnerbedrijf van Natuurpunt schenken ze 10% van hun winst aan hun werking. Daarmee streeft Natuurpunt voor het behoud en versterken van natuur in natuurgebieden. Ecoworks doet dat dan voor de tuin & stad.

 

REFERENTIES:

Groendak op de brandweerkazerne van Asse en op het nieuw Forensisch en Psychiatrisch Centrum in Gent – Groengevel en groentoren voor de Vooruit in Gent – Groendak voor de Corda Campus in Hasselt – Groengevel voor het OCMW van Ternat – Pukkelpopstand van HUMO in 2015 – en nog te realiseren voor jaareinde: groengevel voor het gebouw van de Europese Raad in de Brusselse Wetstraat.

 

www.ecoworks.be

 

Andere genomineerden:

Vier ondernemingen uit Vlaams-Brabant die op vlak van klimaat een voorbeeld zijn voor alle andere ondernemingen, werden genomineerd als 'kandidaat Klimaatambassadeur 2015'.

Het gaat om volgende ondernemingen:

-Aquatreat

-BDCE Catering

-De Wasstraat

-Ecoworks

 

Het verhaal van deze ondernemingen vind je via volgende link: http://www.vokawards.be/nomineer-je-collega.php