sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Circulaire kantooromgeving

« Naar nieuwsoverzicht

Op 19 maart 2019 was miK te gast bij Buromarket te Vilvoorde voor een ontbijtsessie. Buromarket is al jaren gekend voor verkoop van kantoormeubiliair. Samen met de inspirerende spreker, Bart Joosten, werden we ingeleid in de diverse trends in de wereld van kantoorinrichting.

 

Algemeen leeft de trend van co-working en 'activity based working'. We zijn ons meer bewust van onze ergonomie en willen bewustzijn van onze gezondheid terwijl we werken. 

Maar naast deze trends, denkt met ook aan duurzaamheid en circulaire economie. 

Zo wordt er onder andere meer en meer ingezet op hergebruik van kantoormeubilair. Bij verhuizingen van een bedrijf is het niet meer gewenst om alle meubels te vervangen door nieuwe meubels. Maar bij de inrichting van een kantoorruimte wordt oud meubilair hergebruikt, of op voorhand nagedacht over wat er in de toekomst met het meubilair kan gebeuren.

 

Groen op kantoor heeft bovenal een rustgevende functie omdat het groen geluid kan absorberen. Naast de bijdrage aan een biodiverse omgeving, vermindert het stress bij de werknemers. 

 

Kantoormeubelen kunnen niet alleen een tweede of derde leven krijgen, men zet ook meer in op "product als dienst". Dit concept is reeds langere tijd gekend bij bv. leasen van verlichting ('light as a service') maar kan nu ook uitgebreid worden naar andere producten. In dit 'service model' betaalt de organisatie per maand voor bv. het gebruik van tapijt, energie, meubilair, etc. De focus van Capex/investeringsbudget wordt een focus op Opex/exploitatiebudget.