sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Deense ambassadeur te gast bij de provincie Vlaams-Brabant.

« Naar nieuwsoverzicht

Op maandag 19 maart mocht de provincie Vlaams-Brabant de ambassadeur van Denemarken, Mr Karsten Vagn Nielsen, ontvangen. De thema’s duurzaamheid, milieu, klimaat en energie stonden centraal gedurende het bezoek en werden dan ook uitvoerig besproken. Aangezien de provincie talrijke initiatieven telt die samen bouwen aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant , vond er ook een bezoek ‘on the field’ plaats.

 

Het Leuvense projectontwikkelingsbedrijf Resiterra, geleid door Erik Van Hoof, is gespecialiseerd in kwaliteitsvolle en duurzame inbreiding van de binnenstad. Ondertussen zijn in Leuven drie sites volop in ontwikkeling: de Hertogensite, het Janseniushof en het Barbarahof. De verwarming en koeling van de gebouwen op deze sites gebeurt via koude-warmte opslag (KWO): een innovatief en energetisch efficiënt systeem. De regeneratie van het systeem gebeurt deels door het gebruik van de Dijle als ecologische energiebron.Ook is het een gemakkelijk schaalbaar systeem waarbij geen grote voorinvesteringen vereist zijn.

 

Vlaams-Brabant is met dit soort initiatieven een voorloper in het domein van cleantech en op vlak van innovatieve technieken. Klimaatneutraliteit is hierbij een van de belangrijkste drivers.