sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Gsm-inzameling voor meer bos

« Naar nieuwsoverzicht

Project Opgewekt Pajottenland is op zoek naar locaties om gsm-inzamelbox te plaatsen. Met de inzameling brengt Opgewekt Pajottenland, in samenwerking met Natuurpunt en Recupel, zoveel mogelijk gsm’s in het correcte afvalcircuit. De opbrengst wordt geïnvesteerd in meer bos in het Pajottenland.

 

Het principe is simpel: één werkende gsm voor één boom of vier niet-werkende gsm’s voor één boom. De lancering van de actie is voorzien op 16 november 2020 en de actie loopt tot 1 februari 2021. Hoeveel bomen er effectief bijkomen in het Pajottenland, maken de initiatiefnemers bekend in het voorjaar van volgend jaar. Hoe meer gsm’s we verzamelen, hoe meer bomen in ons Pajottenland! De aanplanting, georganiseerd door Natuurpunt, is voorzien eind november 2021.

 

In totaal worden, verspreid over de regio, zestig inzamelboxen geplaatst. Het project is nog op zoek naar locaties in het Pajottenland om een inzamelboxen te plaatsen. Naast gemeentehuizen, bibliotheken, culturele centra en scholen, zou het mooi zijn als ook bedrijven hun steentje bijdragen.  

 

Krijg je veel klanten over de vloer of wil je met het personeel van oude gsm’s, tablets of laders af, reserveer dan je inzamelbox via sp.pajottenland@vlaamsbrabant.be.