sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

02-12-2021

Webinar Kennisnetwerk BTM - Circulariteit op bedrijventerreinen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Infosessie Green Deal 'Anders Verpakt'

« Naar nieuwsoverzicht

De OVAM, VIL, Fevia Vlaanderen, Comeos en Detic nemen samen het intiatief tot de Green Deal 'Anders Verpakt'. 

 

 

Een Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een “groen” project uit te voeren.

 Samen met partijen over de hele distributieketen willen ze kennis vergaren, systemen (onder)zoeken en projecten begeleiden met als doel in te zetten op minder eenmalige verpakkingen door deze te vermijden of te hergebruiken en hierbij ook de milieu-impact van het verpakte product te verkleinen.

 

Waarom de Green Deal Anders Verpakt?

Verpakkingen zijn belangrijk. Ze beschermen onder meer goederen tijdens transport en zorgen ervoor dat voedingsmiddelen langer bewaard blijven. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt deze Green Deal de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

 

 

Voor wie

Deze infosessie is bedoeld voor alle bedrijven die invloed hebben op het vermarkten en gebruiken van verpakkingen, zowel business-to-business als business-to-consumer. Situeert uw werkveld zich in de food of non-food? Zijn uw werkactiviteiten gerelateerd aan of hebt u interesse in webwinkels, maaltijdboxen, take away/delivery, aanbod in bulk, aanbod in herbruikbare verpakkingen via een loop-systeem, ... ?

 

 

Meer info en inschrijven kan hier