sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Investeert jouw bedrijf mee in meer Pajots bos?

« Naar nieuwsoverzicht

Ons prachtige en glooiende Pajottenland, bedekt met akkers, weides, houtkanten en wat bos, mag er nog wel wat groener uitzien in de toekomst. Daarom roept het project Opgewekt Pajottenland, Steunpunt Bos en Voka Vlaams-Brabant alle Pajotse bedrijven op om mee te investeren in meer bos. Investeren in meer natuur is dan ook een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is bovendien een win-winverhaal: als bedrijf krijg je een groener imago, wat de klanten wel weten te appreciëren en door het schaalvoordeel hebben jullie een belangrijke impact op het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Meer bos in onze prachtige regio, dat willen we toch allemaal?

 

Voor het bedrag van 150 euro plant Bos+, de organisatie achter het Klimaatbossenfonds, een bos zo groot als een volleybalveld (150 m²), voor 7.500 euro is je bos zo groot als een voetbalveld (7.500 m2), voor 10.000 euro heb je een heuse arena aan bos (1 ha). Voor een financiële bijdrage van 10.000 euro of meer organiseert Bos+ bovendien een gratis teamdag.

 

Interessant weetje: Door corona ligt de fiscale aftrekbaarheid van giften in 2020 op 60% in plaats van op 40%. Daarnaast wordt via het klimaatbossenfonds van Bos+ ook een oproep gelanceerd naar terreinen om te bebossen.

 

Alle info: https://klimaatbossenfonds.be/pajottenland-bedrijven