sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

02-12-2021

Webinar Kennisnetwerk BTM - Circulariteit op bedrijventerreinen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Klimakkers organiseert tweede bootcamp rond duurzaamheid voor jongeren

« Naar nieuwsoverzicht

OPROEP VANUIT KLIMAKKERS VOOR LOKALE ONDERNEMERS PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI 

 

Tussen 5 en 8 maart vindt het tweede Klimakkers Bootcamp plaats in Halle. Deze editie bevat op 7 maart inclusief een online netwerkevent voor plaatselijke organisaties en overheden. 30 jonge mensen uit de regio Pajottenland & Zennevallei leren gedurende vier dagen projectmatig werken rond duurzaamheid. Hun resultaten pitchen ze, voor het grote publiek, tijdens het slotevent in de Raadzaal van het stadhuis op maandagavond 8 maart.

 

Tijdens het bootcamp kunnen organisaties en gemeentebesturen de deelnemende jongeren uitdagen rond toekomstbestendige projecten. Het netwerkevent op de derde dag versterkt deze samenwerking. Dit is een ideaal moment om digitaal in contact te komen met jongeren, hun leefwereld en bezorgdheden. Samen met experten en efficiënte methodieken gaan de jongeren aan de slag om concrete suggesties en acties te formuleren op de gestelde uitdagingen.

 

Wil jij als bedrijf dit initiatief mee ondersteunen? 

 

Organisaties werkzaam in en rondom het Pajottenland & Zennevallei krijgen de kans om een duurzame probleemstelling of vraagstuk uit hun eigen bedrijfsvoering voor te stellen aan 30 Klimakkers. Aan de hand van vakkundige methodieken en met behulp van professionele ondersteuning gaan we in het weekend van 5 maart aan de slag. Een aantal van deze voorstellen zullen behandeld worden en concrete adviezen en acties worden geformuleerd. Verder ben je als organisatie ook uitgenodigd voor het netwerkevent van 7 maart om de deelnemers en andere duurzame organisaties te leren kennen. Deze ontmoeting zal, gezien de omstandigheden, online plaatsvinden. 

 

Als organisatie ga je in dialoog met jong geweld & een onuitputbare bron van innovatie en ideeën: 

 

Wanneer? Netwerkevent op 7 maart

Waar? Online  

Prijs?   Raadpleeg de brochure via volgende link: https://www.klimakkers.be/partners 

Inschrijven?:   https://www.eventbrite.be/e/klimakkers-bootcamp-netwerkevent-2021-tickets-102515340142 

 

Klimakkers is een groeiende jeugdorganisatie, die ontstond tijdens de klimaatprotesten van 2018. Deze jongeren werken vooral rond klimaat en duurzame projecten. Ze willen een antwoord geven op de ongerustheid bij vele scholieren en studenten rond de klimaatcrisis. In november 2019 ging hun eerste vierdaagse bootcamp door met 20 deelnemers. Dit resulteerde in vier theoretische projecten, die de deelnemers met veel enthousiasme presenteerden voor een volle raadzaal in Halle. Klimakkers volgt ondertussen deze projecten op naar een verdere uitwerking.

 

Voor dit project krijgt PajoPower een klimaatsubsidie van de provincie Vlaams-Brabant. Met haar klimaatsubsidies steunt de provincie projecten van gemeenten, verenigingen, het sociale middenveld, bedrijven en kennisinstellingen, die meewerken aan de ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te worden.

 

Meer info & contact: 

Hannes Van Gansen

info@Klimakkers.be

www.klimakkers.be 

tel: 0484 77 32 47