sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: MiK klimaatlunch @ Greenhouse

« Naar nieuwsoverzicht

Klimaatlunch 9 oktober 2020

Hoewel de coronacrisis onze planning wat in de war stuurde, slaagden we er alsnog in om naar goede gewoonte onze jaarlijkse miK Klimaatlunch te organiseren met enkele klimaatvriendelijke ondernemers uit de provincie. In een nieuwe, corona-proof setting verzorgd door BXL Greenhouse in Diegem, konden deelnemende bedrijven met elkaar en de provinciaal gedeputeerde Bart Nevens –verantwoordelijk voor het provinciaal beleid rond klimaat en leefmilieu- in gesprek gaan. Daarnaast was ook de miK Klimaatambassadeur 2019 Statik aanwezig en belichtten ze kort op welke manieren duurzaamheid en klimaatambities geïntegreerd worden in hun bedrijfsactiviteiten en bedrijfsstrategie an sich.

 

Het thema van de Klimaatlunch focuste dit jaar op ‘klimaatambities in (post)corona tijdperk’. Terwijl we allen reikhalzend uitkijken naar het moment dat ons leven terug naar het oude kan gaan, kan het wegvallen van onze business as usual immers net een opportuniteit zijn om met verscherpte klimaatambities uit de coronacrisis te komen. Om het met de woorden van Winston Churchill te zeggen: “Never waste a good crisis”.

 

                         

                                                                                      

 

Ben jij benieuwd wie Statik opvolgt als Klimaatambassadeur 2020? Ontdek de finalisten op www.mikopklimaat.be en stem op jouw favoriet!