sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

19-05-2022

Bedrijfsbezoek circulariteit @ Hydro Building Systems

» Klik om verder te gaan

20-05-2022

miK Klimaatlunch 2022 - Netwerklunch voor ondernemers met een hart voor duurzaamheid

» Klik om verder te gaan

01-06-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Nieuwe online tool helpt bedrijven afval te registreren

« Naar nieuwsoverzicht

Als bedrijf bent u verplicht om (minstens) maandelijks een afvalstoffenregister bij te houden. In dit register staat alle informatie over de geproduceerde afvalstoffen, de hoeveelheid, inzamelaar, verwerker, etc.

 

Om bedrijven te helpen met deze administratieve verplichting, lanceerde de OVAM via haar tool ‘Cirkeltips’ een online toepassing om dit afvalstoffenregister bij te houden. Bovendien is het mogelijk om, op basis van uw afvalprofiel, tips op maat te raadplegen die u helpen uw afvalverbruik te doen verminderen.

 

U kunt zelfs een herinnering instellen, zodat u elke maand op de hoogte wordt gehouden wanneer het tijd is om het afvalstoffenregister verder aan te vullen.

 

Cirkeltips

Kent u Cirkeltips nog niet? Hier verzamelt OVAM verschillende tips naar preventie van afval, hergebruik van materialen en nieuwe recyclage-technieken. Op basis van uw afvalprofiel, maar ook specifiek voor uw bedrijfssector en -grootte, kunt u tips raadplegen. Als u een profiel aanmaakt, kunt u het online afvalstoffenregister invullen en een benchmark maken ten opzichte van andere bedrijven.

 

Meer info: www.cirkeltips.be