sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

22-09-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

06-10-2022

Update energiewetgeving

» Klik om verder te gaan

03-10-2022

Duurzame mobiliteit - Hoe verbeter ik de fietscultuur in mijn onderneming?

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Oproep - Awards voor de beste Belgische duurzaamheidspublicaties

« Naar nieuwsoverzicht

Het Instituut van de Bedrijfsrevisoren is op zoek naar ondernemers, MVO-verantwoordelijken, duurzaamheidsmanagers, enz. die de uitdaging zijn aangegaan of aangaan om te communiceren over wat hun organisatie doet om haar activiteit duurzamer te maken. 

Al meer dan 20 jaar beloont het IBR Belgische organisaties of organisaties actief in België die informatie publiceren over wat hen onderscheidt op ecologisch, sociaal en governancegebied (“ESG”-criteria). 

Bij elke editie wil de Jury van de Awards graag zoveel mogelijk organisaties belonen om hun impact op de samenleving, hun creativiteit, originaliteit en betrokkenheid bij hun stakeholders, alsook hun eerste stappen op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving te beklemtonen. Het communiceren over duurzaamheidsinformatie is een tijdrovende, middelenintensieve en soms confronterende oefening, maar wel één die waarde kan opleveren voor uw organisatie.

Dit jaar kunnen bedrijven net nog meer het verschil maken door te durven praten over de uitdagingen, of zelfs de echte moeilijkheden waarmee hun organisatie wordt geconfronteerd en hoe zij daarop reageert.  

Dus als u die ondernemer, die MVO-verantwoordelijke, die manager bent, en zelfs als uw duurzaamheidsverslaggeving niet volledig is afgestemd op de criteria van de Standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) die als basis dienen voor het toekennen van de meeste prijzen (zie hier de evaluatiecriteria van de Jury), waag dan dit jaar (opnieuw?) de sprong en neem deel aan de Awards voor “Best Belgian Sustainability Reports”.  

De deelname aan de uitreiking van de Awards op 29 november 2022 is volledig gratis, met de steun van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling !  

Elk ingediend duurzaamheidsverslag wordt niet alleen gelezen en beoordeeld door een Jury bestaande uit deskundigen met verschillende achtergronden, maar wordt ook gepubliceerd op de website www.sustainabilityreports.be. Aan het einde van de Awards zal elke deelnemer ook feedback krijgen van de juryleden.

 

 

Alle informatie over de verschillende categorieën en indienen via: https://www.sustainabilityreports.be/