sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

31-01-2022

Webinar update milieuwetgeving

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Oproep Klimaatambassadeur 2020

« Naar nieuwsoverzicht

NNOF, Ecoworks, Kasteelhoeve Wange , ACE Packaging, DNS Belgium en Statik hebben één ding gemeen: ze werden allemaal verkozen tot miK Klimaatambassadeur.

 

Hoe hebben zij deze titel verdiend? Door actief in te zetten op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen!

 

Dat doen wij ook, hoor ik u denken?! Dan komt uw onderneming in aanmerking om de titel Klimaatambassadeur 2020 in de wacht te slepen. Aarzel dus niet, neem deel, en wie weet wordt uw onderneming binnenkort in de kijker gezet en kunnen jullie acties ook andere ondernemingen inspireren!

 

Wie komt er in aanmerking?

Alle Vlaams-Brabantse KMO’s die:

  • inspanningen leveren om te evolueren richting klimaatneutraliteit;

  • hun inspanningen om hun impact op het milieu meetbaar maken;

  • inzetten op innovatie om duurzame doelstellingen te halen;

  • samenwerkingen aangaan met andere duurzaamheidsinitiatieven.

Uit alle kandidaturen verkiest de jury 1 finalist per regio, dus dit jaar geen 3, maar 7 finalisten in totaal. Vervolgens worden alle Vlaams-Brabantse ondernemingen uitgenodigd om online te stemmen op hun favoriete finalist. Om alle sectoren een faire kans te geven zal dit jaar, naast de publieksstemming, de jury ook 50% van de punten uitdelen om zo tot 1 winnaar te komen: de miK Klimaatambassadeur 2020!

 

Waarom deelnemen?

De trofee van Klimaatambassadeur wordt stilaan een begrip in Vlaams-Brabant en als finalist maakt u uw inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld. Uw bedrijf wordt een bron van inspiratie voor anderen. De Klimaatambassadeur wordt uitgenodigd op tal van evenementen om ervaringen uit te wisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten. U draagt een heel jaar de titel van Klimaatambassadeur uit en ontvangt de provinciaal gedeputeerde in uw bedrijf. Zo kan u wegen op het beleid en krijgt u extra persaandacht.

 

Bovendien zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant het winnende bedrijf, samen met andere goede voorbeelden, in de kijker via haar verschillende communicatiekanalen.

 

Stel je kandidaat! 

Is jouw onderneming ook goed bezig? Aarzel dan niet, vul het registratieformulier in en stuur het naar mik@voka.be. U kan uw kandidatuur indienen tot en met 12 augustus 2020.

Indien u verkozen wordt tot finalist komen we tijdens de zomer langs om extra campagnemateriaal te verzamelen. Hierop volgt een online stemcampagne die zal lopen van september tot eind november 2020 via www.mikopklimaat.be. De winnaar wordt gevierd tijdens een bedrijfsbezoek, waarop ook de gedeputeerde aanwezig zal zijn en de pers wordt uitgenodigd. Voor extra zichtbaarheid zetten we u ook in de bloemetjes tijdens een regionaal Voka-netwerkevent.

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw deelname? Neem dan zeker contact op met Astrid De Man of Bie Gielen via mik@voka.be of op het nummer 016 22 26 89.

 

Op deze website vind je de voorstelling van de miK Klimaatambassadeur 2019 Statik en de andere finalisten.