sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

23-11-2022

Netwerksessie - Energie in kaart brengen en besparen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Oproep - Pendelfonds

« Naar nieuwsoverzicht

Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters start op 2 mei een nieuwe projectoproep van het Pendelfonds. Dit Vlaams subsidiefonds voor werkgevers ondersteunt projecten van ondernemingen die het aantal autoverplaatsingen op vlak van woon-werkverkeer duurzaam verminderen. Verschillende maatregelen komen in aanmerking: aankoop en leasing van (elektrische) plooifietsen, gebruik fietsdeelsystemen, aankoop van fietsuitrusting, ...

 

De nieuwe oproep is specifiek gericht op projecten die de verbinding tussen het openbaar vervoer en de werkplek verbeteren. Bij deze oproep worden bedrijven die een project uitwerken met focus op de last mile (plooifietsen, steps, innovatie vormen van woon-werkverkeer, … ) aangemoedigd om een dossier in te dienen. Er zal bij deze oproep ook extra aandacht zijn voor bedrijfsoverschrijdende samenwerking tussen bedrijven gelegen op bedrijventerreinen. Ook de kleine en middelgrote bedrijven worden extra aangemoedigd om een project in te dienen bij deze oproep. Individuele ondernemingen kunnen tot €200.000 tussenkomst bekomen. Voor samenwerkingsverbanden bedraagt het maximaal subsidiebedrag €400.000.

 

Meld jouw onderneming aan voor 1 juni

Als jouw onderneming overweegt om investeringen te doen, is het belangrijk dat je voor 1 juni 2022 een dossiernummer aanvraagt. Nadien hebben ondernemingen tijd tot 1 september 2022 om een subsidieaanvraag in te dienen. De dienst mobiliteit van de provincie Vlaams-Brabant  helpt je bij het vervolledigen van jouw dossier.

 

Meer informatie

www.pendelfonds.be of lees het ministerieel besluit

 

Voor meer vragen over het Pendelfonds, kan u altijd bij miK terecht via mik@voka.be 
Wens je gratis begeleiding bij de uitwerking van de subsidieaanvraag, dan contacteer je de provincie via Hans Floré (hans.flore@vlaamsbrabant.be – 016/26 70 91 of 0474/73 02 60)