sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

19-05-2022

Bedrijfsbezoek circulariteit @ Hydro Building Systems

» Klik om verder te gaan

20-05-2022

miK Klimaatlunch 2022 - Netwerklunch voor ondernemers met een hart voor duurzaamheid

» Klik om verder te gaan

01-06-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Oproep - Waste 2 Profit - subsidie scan afvalstromen Kmo's

« Naar nieuwsoverzicht

16 ton per persoon. Dat is de hoeveelheid grondstoffen die in Europa jaarlijks gebruikt wordt. Tien ton daarvan gaat naar structurele zaken (denk aan infrastructuur, huisvesting, duurzame goederen) en zes ton verlaat de economie als afval.

 

In ons huidige economische systeem wordt die gigantische afvalberg alleen maar groter. Bovendien geraken tal van grondstoffen uitgeput. Hoog tijd dus om daar iets aan te veranderen.

 

Het Interreg-project From Waste 2 Profit pakt dit probleem aan en moedigt we kmo’s uit de Maas-Rijnregio (inclusief arrondissement Leuven) aan om in te zetten op afvalbeheer. Zo activeert het hen om een eerste stap te zetten richting duurzaamheid en circulariteit. Want afval is vaak een grote kostenpost en minder afval levert bedrijven net meer op: minder kosten, nieuwe inkomsten en een beter milieurapport.

 

In het project From Waste 2 Profit versterken de partners het afvalbeheer binnen bedrijven uit de Maas-Rijnregio (inclusief arrondissement Leuven). Voor kmo’s (of kleine en middelgrote ondernemingen)* lijkt duurzaamheid vaak omslachtig en duur. Nochtans is het omgekeerde waar: een duurzame strategie levert concurrentiële voordelen op, bevordert economische groei en creëert nieuwe banen.

*Een kmo is een zelfstandig bedrijf met minder dan 250 werknemers én met een jaaromzet van maximum € 50 miljoen óf een balanstotaal van maximum € 43 miljoen.

 
Afvalbeheer (bijvoorbeeld in de vorm van hergebruik of recycling) is een eerste stap op weg naar duurzaamheid en circulariteit. Door er prioriteit aan te geven, merk je als bedrijf al snel de voordelen op.

Kmo’s zien heel wat obstakels onderweg. Die zijn vaak van organisatorische, technologische of financiële aard. From Waste 2 Profit wil die knelpunten aanpakken.

 

Verloop project

 

 

Euregio Maas-Rijn, inclusief arrondissement Leuven

        

 

 

Meer info en alle voorwaarden via: https://fromwaste2profit.nl/