sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Oproep 'de Nieuwe Samenzweerders'

« Naar nieuwsoverzicht

Jean, kwaliteitsingenieur bij Pami - een bedrijf dat kantoren inricht - bedacht een schitterend idee: waarom niet de oude niet meer gebruikte archiefkasten ombouwen tot hippe archiefkasten? Zo zet Pami haar circulaire dromen om in daden.

Zet uw bedrijf ook in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wordt ook het potentieel gezien van de ideeën die werknemers hebben om te werken aan duurzame innovatie? Schrijf je dan nu in voor de Nieuwe Samenzweerders en win een jaar lang ondersteuning van Arbeid & Milieu en Howest om je idee uit te werken.

 

Het project de Nieuwe Samenzweerders ondersteunt geëngageerde werknemers die circulaire principes willen invoeren in hun bedrijf of organisatie. Geëngageerde werknemers weten de troeven en de middelen van de organisatie in te zetten om een sociale en ecologische meerwaarde te realiseren op een economisch verantwoorde manier.

 

Om hun engagement te ondersteunen, bieden we in dit project minstens twee organisaties een trajectbegeleiding waarbij de werknemers worden klaargestoomd om de overgang naar meer circulariteit in hun bedrijf in stapjes aan te pakken als ‘social intrapreneurs’. Dat leidt tot een methodiek die de partners in andere bedrijven kunnen inzetten, waardoor ook daar veranderingsprocessen van onderuit kunnen starten.

 

Droom je op je werk van een product of dienstverlening met een kleinere milieu-impact en een positieve sociale impact? Wil je niet alleen meepraten over een andere toekomst, maar die zelf mee vorm geven? Stel je dan kandidaat als Nieuwe Samenzweerder!

 

De Nieuwe Samenzweerders, dat is voor:

De deelnemende Werknemers

  • Krijgen training en coaching over circulair ondernemen
  • De kans projecten met kleinere milieu-impact en positieve sociale impact uit te werken
  • Actief bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van je bedrijf
  • Tijdens het uitwerken van een actieplan leer je van geëngageerde werknemers van andere bedrijven.

Het bedrijf

  • Extra engagement van gemotiveerde werknemers om bij te dragen aan de duurzame groei van het bedrijf
  • Gratis vorming en coaching van werknemers
  • Interne capaciteit van werknemers maximaal activeren om ideeën van de werkvloer om te zetten in waarde voor de organisatie
  • Maak je deel uit van het netwerk De Nieuwe Samenzweerders, en wordt uw bedrijf naar voor geschoven in diverse media als good practice

 

Bron: Arbeid & milieu vzw