sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

23-11-2022

Netwerksessie - Energie in kaart brengen en besparen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: Oproep miK Klimaatambassadeur 2018 DNS Belgium: laptops voor Oekraïnse vluchtelingen

« Naar nieuwsoverzicht

miK Klimaatambassadeur 2018 DNS Belgium zoekt laptops voor Oekraïnse vluchtelingen

 

Dat DNS Belgium onze planeet een warm hart toedraagt, was al zeer duidelijk bij hun bekroning tot miK Klimaatambassadeur in 2018. De domeinnaambeheerder zet echter ook bijzonder sterk in op sociale duurzaamheid en digitale inclusie, zoals via de oprichting van Digital for Youth in samenwerking met Close The Gap waarmee ze trachten de digitale kloof voor kinderen en jongeren in België te verkleinen.

 

Met Digital for Youth wil DNS Belgium nu zijn steentje bijdragen ten voordele van de Oekraïense gemeenschap in België.

 

Via Digital for Youth maken ze 100.000 euro en 200 computers vrij voor Oekraïense vluchtelingen die in België terechtkomen. Ons land vangt duizenden Oekraïners op en de overheid zorgt voor basisvoorzieningen zoals onderdak en voedsel. Door hen extra IT-materiaal te bezorgen, hoopt DNS Belgium hen te ondersteunen.

 

 Met de laptops die ze via Digital For Youth inzamelen kunnen vluchtelingen contact houden met familie en vrienden die in Oekraïne zijn achtergebleven. De laptops kunnen hen ook helpen om onderwijs of taalcursussen in België te volgen en hier (digitaal) te integreren.

 

 

Doet u zelf graag een donatie, financieel of hardware? Dan kan u terecht op de website van Digital for Youth of per mail via info@digitalforyouth.be