sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Projectoproep SE'nSE 2021

« Naar nieuwsoverzicht

De SE’nSE projectoproep voor 2021 is gelanceerd!

 

De zesde projectoproep voor startende ondernemers die een duurzaam project met een positieve invloed op het milieu ontwikkelen is gelanceerd en loopt van 11 maart 2021 tot 3 mei 2021 middernacht!

 

Interesse in zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening tot € 50 000 voor je milieugerichte start-up? Download het presentatiedocument (met informatie over de projectoproep, de selectiecriteria en de agenda) en stuur het ingevulde kandidaatdossier en je investor deck, naar sense@fgf.be

 

De projectoproep is nationaal en verloopt volledig in het Engels (zowel het vervolledigen van het kandidaatsdossier als de presentatie voor de jury).

 

 

SE’nSE, een zaaikapitaalfonds voor duurzame en milieugerichte start-ups.
Bijdragen aan een meer duurzame wereld door ondernemerschap te stimuleren. Dat beoogt het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship (SE'nSE) Fonds, een fonds zonder winstoogmerk, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het SE'nSE Fonds werd opgericht in 2016 door ondernemer Pierre Mottet.

 

Wie financiert en hoe?
Binnen de Stichting voor Toekomstige Generaties financieren het SE’nSE Fonds en het Aether Fonds voor Toekomstige Generaties deze projectoproep. Bijkomend draagt ook de Eurofins Foundation bij. Samen helpen zij een leefbare wereld door te geven, door duurzame initiatieven te stimuleren. 

 

Het Fonds richt zich op milieugerichte start-ups met een duurzame werking. Concreet biedt het zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening. De bedoeling is zo de kloof tussen het “Friends, Family & Fools” stadium en meer structurele en omvangrijke financiering te dichten.

 

Dankzij jaarlijkse donaties van de oprichter en bijkomende donatoren (Aether Fonds voor Toekomstige Generaties, Eurofins Foundation, Brussels Leefmilieu en de Waalse Gewest voor deze editie), beschikt dit projectoproep over minstens €150.000 per jaar die hem in staat stelt 3 tot 5 jonge ondernemingen te selecteren.

 

Bovenop de financiële steun, biedt het Fonds ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de constructieve feedback van de jury, samengesteld uit experten, impactinvesteerders en -ondernemers. Verder biedt het zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk van impactgerichte organisaties en individuen.

 

Met de steun van: