sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Projectoproep: circulair project omtrent het hergebruik van herlaadbare batterijen

« Naar nieuwsoverzicht

Het Vlaams Gewest (de OVAM) en Bebat vzw richtten in 2019 een samenwerking op onder de vorm van het “Vlaams Fonds Batterijen” om het duurzaam sluiten van de batterij-materiaalkringloop te bevorderen. Innovatie wordt in deze samenwerking als een belangrijke pijler gezien. Innovatie is namelijk nodig om vooruit te komen, maar zit soms op onverwachte plekken. Met deze gerichte projectoproep proberen ze innovatieve ideeën boven water te krijgen, zetten ze verschillende spelers ertoe aan samen te werken en kennis/expertise/technische knowhow te delen en de bundelen.

 

OVAM en Bebat vzw zijn op zoek naar projecten gericht op hergebruik en second life van herlaadbare batterijen (modules en cellen). De focus ligt op concrete investeringsprojecten die een meerwaarde bieden voor Bebat en Vlaanderen en andere betrokken partijen in de waardeketen van batterijen. Ze zoeken kandidaten die actief zijn in dit veld en de uitdaging van second life of hergebruik (al of niet in eenzelfde toepassing) van batterijen met hen samen willen oppakken en een investeringsproject willen opzetten of verder ontwikkelen.

 

Kandidaten maken kans om een bedrag tot 90 000 euro te ontvangen voor de (door)ontwikkeling van hun idee of bestaand project.

 

Overtuigd dat jij het ideale project in petto hebt?

Lees hier het volledige reglement en dien je project in.