sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Susanova, nieuw mediaplatform over duurzaam ondernemen en innoveren

« Naar nieuwsoverzicht

Circulaire economie, hernieuwbare energie, big data, slimme mobiliteit. Steeds meer ondernemingen zijn geïnteresseerd in de voordelen die duurzame innovatie hen kan bieden. Voor hen lanceerde contentbureau Pantarein Publishing Susanova. Het nieuwe digitale platform biedt dagelijks nieuws, reportages en dossiers over duurzaam ondernemen en innoveren in binnen- en buitenland.

 

Volgens een recente studie van PricewaterhouseCoopers bekijkt 71 procent van de Belgische bedrijven momenteel hoe ze de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in hun bedrijfsvoering kunnen implementeren. Hoe ze dat precies moeten aanpakken, daarover tasten nog veel ondernemingen in het duister. Dat zegt Katelijne Norga, zaakvoerder van Pantarein Publishing en initiatiefneemster van Susanova.

 

Mee zijn met nieuwste ontwikkelingen

“Om competitief te blijven en op lange termijn te overleven moeten bedrijven vandaag investeren in duurzame innovatie en nieuwe businessmodellen. Mee zijn met de jongste ontwikkelingen in deze domeinen is voor ondernemingen dus van strategisch belang. Susanova helpt beslissers in het bedrijfsleven om strategische beslissingen op het gebied van duurzaamheid met kennis van zaken te nemen.”

 

Het platform wil ondernemers een duwtje in de rug geven met nieuws en artikels over duurzame businesscases, technologische innovaties en rendabele toepassingen. Susanova is het enige multimediale platform in Vlaanderen dat over de grenzen van sectoren en thema’s het brede domein van duurzaam ondernemen aansnijdt. Naast relevante content valt het platform op door zijn heldere vormgeving en toegankelijkheid.

 

Positieve businesscase

“Duurzaamheid is voor ondernemingen een opgave. Maar het biedt hen zeker ook kansen en een positieve businesscase. Door op een aanstekelijke manier voorbeelden en projecten te presenteren die duurzaam innoveren concreet maken, hopen we voor de Vlaamse ondernemer het verschil te maken.”

 

Het hart van Susanova is de website www.susanova.be. Daar vind je dagelijks nieuws, wekelijkse analysestukken en reportages, en maandelijkse specials. Vier keer per jaar publiceert Susanova een themamagazine rond actuele thema’s zoals circulaire economie, energie en duurzame mobiliteit.

 

Geïnteresseerd om Susanova te ontdekken? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief of neem een proefabonnement op www.susanova.be of via info@susanova.be