sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Voorstelling energiecoöperatie ECoOB

« Naar nieuwsoverzicht

ECoOB is een coöperatie van burgers die investeren in lokale productie van hernieuwbare energie.
Zij verenigt burgers om de energievoorziening in eigen handen te nemen. Het streefdoel is een significante bijdrage te leveren in het streven naar een klimaat-neutrale energievoorziening in de regio Oost-Brabant.

 

ECoOB cv is opgericht door een aantal inwoners van Herent en omgeving die mekaar spontaan gevonden hebben in hun bekommernis om het milieu voor de huidige en toekomstige generaties. Vanuit die drijfveer ontstond het idee om de transitie van milieubelastende energievormen naar hernieuwbare energie (wind, zon, energiebesparende maatregelen, …) een duw in de rug te geven en tegelijk het heft in eigen handen te nemen. De burgercoöperatie ECoOB werd onder de doopvont gehouden op 28 mei 2018. In tussentijd werd het duidelijk dat burgers via een dergelijk initiatief een actieve bijdrage willen leveren aan de energietransitie. In september 2019 werd de jonge coöperatie uitgebreid met een groep Leuvenaars die ervoor kozen de krachten te bundelen eerder dan zelf een nieuwe coöperatie op te richten.

 

ECoOB richt zich, bij het plaatsen van zonne­panelen, vooral op grote daken. Hebt u als bedrijf een groot dak waar mogelijks zonnepanelen op geplaatst zouden kunnen worden? Check dan de info op https://www.ecoob.be/dakeigenaar.php 

 

Bron; ECoOB