sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Nieuws: Wie wordt Korte Keten Kop van Vlams-Brabant?

« Naar nieuwsoverzicht

Nog tot en met 24 april kan het publiek stemmen op een van de vijf finalisten van de verkiezing “Korte Keten Kop”. In de korte keten nemen voedselproducenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen. 

 

De provincie gaat met de “Korte Keten Kop-verkiezing” op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. In Vlaams-Brabant nemen producenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen. Dat kan door de inrichting van een hoevewinkel, maar ook door de plaatsing van een automaat aan het landbouwbedrijf. Het verminderen van de voedselkilometers door korte keten-initiatieven is een belangrijk gegeven in het provinciaal klimaatplan.

 

Vijf laureaten 

 

Een professionele jury selecteerde vijf laureaten: aardbeienteler Svelien uit Lennik, zuivelproducent Melkerhei uit Linter, Fruit Vanhellemont uit Tielt-Winge, melkveebedrijf Het Nijswolkje uit Rillaar (Aarschot) en fruit-en groenteteler PlukPlek uit Ternat. “Met de Korte Keten Kop-verkiezing geven we hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug door hun bekendheid te verhogen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van Land- en tuinbouw. Nog tot en met 24 april 2019 kan iedereen stemmen op een kandidaat.

 

Stemmen

 

Vlak voor de start van de Week van de Korte Keten, van 4 tot en met 12 mei 2019, maakt de provincie de winnaar bekend. Deze winnaar mag zich een jaar lang Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant noemen. Stemmen kan via deze link: https://weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop/ 

 

Bron: Made in Vlaams-Brabant