sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

31-01-2022

Webinar update milieuwetgeving

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Nieuws: miK Klimaatambassadeur 2019 Statik behaalt prestigieus B-Corp duurzaamheidslabel

« Naar nieuwsoverzicht

 

Het Leuvense digitale bureau en miK Klimaatambassadeur 2019 Statik mag zich sinds kort B Corp noemen. Dit duurzaamheidslabel is weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving.

Statik is het 25ste Belgische bedrijf dat dit label behaalt en komt zo terecht in het rijtje van bedrijven zoals Alpro, StreetwiZe en Oxfam Fair Trade.

 

Auteur: Alain Trappeniers (Made In Vlaams-Brabant)

 

 

Duurzaamheidsdoelstellingen

Statik kiest ervoor om uitsluitend te werken voor klanten die bijdragen tot de duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Denk aan  KU Leuven, Samen Sterker, Tele-Onthaal, Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Parkinson Liga, Waterleau, Comate, Shaved Monkey, Tree Company…

 

Winstdeelname

Daarnaast genieten de werknemers mee van een systeem van winstdeelname en zet Statik intern in op vrijwilligersdagen en pro bono projecten. Zelfsturing, werkgeluk en (digitale) duurzaamheid zijn enkele topics die Statik al jarenlang vol overtuiging uitdraagt. In Schoon Schip, de Statik podcast, doet het Leuvense bedrijf deze strategie uit de doeken.

 

Circulaire economie

Statik daagt vanuit haar digitale expertise graag de status quo uit. Zo is ze sinds 2019 partner van het internationale Sharepair project over circulaire economie. Met dit project zetten steden, Europese onderzoeksinstellingen, koepelorganisaties van repair cafés en ook Statik zelf zich actief in voor een herstel-economie. Zo ontwierp en bouwde Statik het Repair Connects platform en draagt ze financieel ook 11% van het hele project.

 

miK Klimaatambassadeur 2019

Statik timmert al jaren aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Zo neemt dit digitale bureau momenteel voor het 3de jaar deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en werd ze in 2020 door miK - een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant- verkozen tot miK Klimaatambassadeur. Statik heeft hoge klimaatambities en zal haar voetafdruk tegen 2030 halveren.

 

- Dit artikel werd geschreven door Alain Trappeniers op Made In Vlaams-Brabant. - 

 

 

 

Vanuit het miK willen we graag onze felicitaties overbrengen aan Statik; het is duidelijk dat ze ook na hun verkiezing een ambassadeursrol blijven uitdragen voor duurzaam en klimaatvriendelijk ondernemen.

 

 

Lees meer over de duurzame bedrijfsvoering van Statik in volgend diepte-interview.