sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Oproep Klimaatambassadeur 2019

Enig idee wat de ondernemingen NNOF, Ecoworks, Kasteelhoeve Wange , ACE Packaging en DNS Belgium gemeenschappelijk hebben?

Jawel, zij zijn de bedrijven die sinds 2014 door miK (milieu infopunt voor de KMO) werden verkozen tot Klimaatambassadeur!

 

Hoe hebben zij deze titel verdiend? Door actief in te zetten op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen!

 

Dat doen wij ook, hoor ik u denken?! Dan komt uw onderneming in aanmerking om de titel Klimaatambassadeur 2019 in de wacht te slepen. Aarzel dus niet, neem deel, en wie weet wordt uw onderneming binnenkort in de kijker gezet en kunnen jullie acties ook andere ondernemingen inspireren!

 

Waarom deelnemen?

De trofee van Klimaatambassadeur wordt stilaan een begrip in Vlaams-Brabant en  maakt uw inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld. Uw bedrijf wordt een bron van inspiratie voor anderen. De Klimaatambassadeur wordt uitgenodigd op tal van evenementen om ervaringen uit te wisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten. U draagt een gans jaar de titel van ambassadeur uit en ontvangt de provinciaal gedeputeerde in uw bedrijf.

 

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant zal de award worden uitgereikt. Op deze prijsuitreiking komt u in contact met talloze andere bedrijven, waar nieuwe samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Bovendien zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant het winnende bedrijf, samen met andere goede voorbeelden, in de kijker via haar verschillende communicatiekanalen.

 

Komt u in aanmerking?

Alle Vlaams-Brabantse KMO’s (<250 FTE) kunnen zich kandidaat stellen. Een professionele jury zal de klimaatinspanningen van de deelnemende bedrijven evalueren. Er wordt rekening gehouden met volgende selectiecriteria:

  • Levert uw onderneming inspanningen om te evolueren richting klimaatneutraliteit?
  • Is de impact van de inspanningen meetbaar?
  • Zet uw bedrijf in op innovatie om duurzame doelstellingen te halen?
  • Is er sprake van samenwerking met andere initiatieven?

Uit alle kandidaturen verkiest de jury 3 finalisten. Vervolgens worden alle Vlaams-Brabantse ondernemingen uitgenodigd om online te stemmen op hun favoriete finalisten om zo tot een winnaar te komen.

 

Stel u kandidaat!

Is jouw onderneming ook goed bezig? Aarzel dan niet, vul het registratieformulier in en stuur het naar mik@voka.be. U kan uw kandidatuur indienen tot en met 1 oktober 2019. Voeg aan uw dossier ook een foto toe van uw bedrijf. Deze zal gebruikt worden bij communicatie over de deelnemers.

Begin december zijn de finalisten gekend en start de publieke stemcampagne. De winnaar van deze campagne, en dus de nieuwe klimaatambassadeur, wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant.

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw deelname? Neem dan zeker contact op met Astrid De Man of Bie Gielen via mik@voka.be of op het nummer 016 22 26 89.

 

Bekijk hier de voorstelling van Klimaatambassadeur 2018 DNS Belgium