top of page

Architeam verkozen tot miK Klimaatambassadeur 2023

Rik Liekens, zaakvoerder van Architeam.


Architeam, het multidisciplinair bouwkundig studiekantoor uit Boortmeerbeek, is de nieuwe miK Klimaatambassadeur. Het bedrijf focust op het duurzaam begeleiden van bedrijfsprojecten. “Hoe Architeam nadenkt over invulling van de ruimte en combinatie van verschillende behoeften in één gebouw is uniek. We zijn dan ook bijzonder fier om aan dit toonaangevend bedrijf inzake duurzaamheid de prijs voor miK Klimaatambassadeur te kunnen uitreiken”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.


Architeam uit Boortmeerbeek is een multidisciplinair bouwkundig studiekantoor met focus op het begeleiden van bedrijfsprojecten. Zij screenen jaarlijks 200 projectaanvragen op duurzaamheid, wat resulteert in 150 nieuwe dossiers per jaar.


“Bedrijven uit de regio die van duurzaamheid en circulariteit een prioriteit maken, zetten we graag in de bloemetjes. Zij zijn terecht een voorbeeld voor andere ondernemingen in de regio. De miK-klimaatambassadeur krijgt dan bovendien een jaar lang een podium om zijn kennis te delen met anderen bedrijven uit de regio. Daardoor zullen andere bedrijven in onze provincie ook aangespoord worden om (nog) meer na te denken over duurzaamheid.”, aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant.


Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant wil met initiatieven als het VCDO (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) en het miK samen met de provincie Vlaams-Brabant ondernemers begeleiden in hun stappen naar duurzaam ondernemen.


“Met trots presenteren we vandaag de nieuwste miK Klimaatambassadeur”, aldus Bart Nevens (N-VA), gedeputeerde voor Leefmilieu. “Architeam heeft zich bewezen als een voorbeeld van toewijding aan duurzaamheid en klimaatneutraal ondernemen in onze provincie. Ik feliciteer hen van harte met deze prestigieuze titel en ik kijk uit naar hun bijdrage aan het verder bevorderen van een duurzame toekomst voor Vlaams-Brabant.“


Award door People Made


Luc van People Made, met zijn creatie: de miK-boom


Nieuw dit jaar is ook dat de award die werd gegeven aan de miK Klimaatambassadeur, een boom, gemaakt is door een man met een fysieke uitdaging. Luc werkt in een sociaal atelier in Rotselaar en kreeg van organisatie People Made de opdracht om, op zijn eigen tempo, het unieke award te maken. People Made is actief in de arbeidszorg en de sociale economie en wil mensen die niet in de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen ook zinvol aan het werk zetten. Dit doen ze door de duurzame creaties die door hen gemaakt worden te verkopen aan bedrijven en overheden als relatie- of personeelsgeschenken.


We zijn bijzonder fier dat wij dit award hebben mogen ontwerpen voor Voka-KvK Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant”, aldus Greet De Wulf, bezieler van People Made. “De award is uniek en duurzaam, wat wij zeer belangrijk vinden. Dankzij dit award kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook zinvolle arbeid uitvoeren en trots zijn op wat ze maken.”


Over People Made

People Made is een warm netwerk van sociale economie organisaties en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant. In deze ateliers werken mensen die (nog) niet in de reguliere economie aan de slag kunnen omwille van een medische, cognitieve, psychische en/of sociale uitdaging. Met veel zorg en liefde maken zij mooie dingen voor jou. www.peoplemade.be


Comments


bottom of page