top of page

Kmo-portefeuille: subsidies voor opleiding en advies

Kmo's kunnen via de kmo-portefeuille van VLAIO een subsidie bekomen voor bepaalde externe opleidingen of advies bij geregistreerde dienstverleners.

Kleine ondernemingen krijgen 30% subsidie tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis. Middelgrote ondernemingen krijgen 20% subsidie, eveneens tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis. Je kan als kmo voor opleiding of advies binnen het thema ‘duurzaamheid - energie-efficiëntie’ vanaf 1 april 2023 een nog hoger steunpercentage krijgen. Kleine ondernemingen krijgen 45% steun, middelgrote ondernemingen 35%.


Opleidingen


Met de kmo-portefeuille kan de kostprijs van opleidingen, bij een geregistreerde dienstverlener, gevolgd door de werkende in een onderneming gesubsidieerd worden. Elke opleiding moet bijdragen tot het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming en gericht zijn op de kernprocessen van de onderneming. De adviezen en opleidingen moeten passen binnen de volgende thema's: Duurzaamheid, Innovatie, Bedrijfsstrategie, Digitalisering, Beroepsspecifieke competenties, Financiële geletterdheid, Internationalisering en personeelsmanagement. Voor de thema’s wordt een brede interpretatie gehanteerd. Alle opleidingen die inhoudelijk gelinkt kunnen worden aan een thema kunnen worden gesteund. Bij twijfel kan je contact opnemen met jouw dienstverlener.

Wil je weten hoe je zo'n aanvraag kan indienen, surf dan naar deze link.

Comments


bottom of page