top of page

Nieuwe oproep voor samenwerkingen rond circulair businessmodelDe nieuwe oproep 'circulaire ketensamenwerking' ondersteunt proefprojecten van ondernemingen en organisaties die samen een circulair businessmodel ontwikkelen. Het gaat om het ontwikkelen, testen en implementeren van een circulair product, proces, of circulaire dienst. De partnerschappen krijgen hiervoor 80% steun en maximum € 100.000 per project. Meer weten? Schrijf je nu in voor de infosessie over deze oproep op 23 april van 9u tot 10u.


Wie kan een aanvraag indienen?

De aanvraag moet ingediend worden door een samenwerkingsverband met minimaal 2 kmo's die niet verbonden zijn. Het partnerschap kan aangevuld worden met alle partners die nodig zijn om de keten ook na dit project te laten functioneren.


Welke diensten komen in aanmerking?

Het kan uitdagend, duur en complex zijn om een samenwerking en gemeenschappelijk circulair business model op te zetten. Het uitwerken van zo’n gemeenschappelijk businessmodel en de concrete implementatie ervan zijn daarom steunbaar via dit instrument.


Omdat elk project een andere aanpak zal vereisen, wordt voorzien dat een breed pallet aan acties en activiteiten mogelijk is. Het kan onder meer gaan om een combinatie van deze activiteiten:


  • Behoeften en uitdagingen begrijpen

  • Gemeenschappelijke doelen vaststellen

  • Pilootprojecten faciliteren

  • Circulaire businessmodellen ontwikkelen

  • Data en informatie delen

  • Proof of Concepts uitwerken
Comments


bottom of page