top of page

Breng het waterverbruik binnen jouw onderneming in kaart

De klimaatverandering zorgt ervoor dat naast energie ook water voor ondernemingen een kostbaar goed wordt. Het waterverbruik en de waterfactuur is niet voor elke onderneming de eerste prioriteit. Ook de juiste expertise rond watertechnologie durft al eens te ontbreken.

Wil je voor jouw bedrijf zo efficiënt mogelijk met water omspringen? Sinds begin 2023 biedt VLAIO een gratis waterscan voor ondernemingen aan. Een deskundige van één van de geselecteerde studiebureaus zal het waterverbruik visualiseren en suggesties bieden voor waterbesparende maatregelen. De onderneming ontvangt een rapport met een gedetailleerde waterbalans en concrete suggesties voor waterbesparingen. Er is keuze tussen een eerstelijnswaterscan of een uitgebreide waterscan.

Kostprijs van dit alles: de eerstelijnsscan is volledig kosteloos. Een meer uitgebreide scan kan dan weer voor 80% worden gesubsidieerd. Wie komt hiervoor in aanmerking: kleine en middelgrote ondernemingen die minstens 500m³ water per jaar verbruiken op vestigingsniveau. Meer info vind je via deze link.

Comments


bottom of page