top of page

Transitie naar circulaire economie

In het kader van het Nationaal plan voor herstel en veerkracht wordt in de week van 20 maart 2023 de nieuwe projectoproep Belgium builds back circular (BBBC) gelanceerd.

Met deze tweede editie willen de ministers Pierre-Yves Dermagne en Zakia Khattabi de innovatie van Belgische actoren stimuleren, kansen creëren voor circulaire investeringen en de overgang naar een circulaire economie in België ondersteunen.

Doelstellingen en thema’s van de projectoproep

De BBBC-projectoproepen willen de transitie naar een circulaire economie in België versnellen. Ze kaderen in het Nationaal plan voor herstel en veerkracht (NPHV) en worden gefinancierd door een tijdelijk Europees fonds, Next Generation EU. Het NPHV wil de Europese economie nieuw leven inblazen en de samenleving ondersteunen na de COVID-19-pandemie. Het nationaal plan houdt daarbij rekening met de doelstellingen van de Green Deal. De tweede BBBC-projectoproep legt de focus op twee dimensies van de circulaire economie: substitutie van chemische stoffen en ecodesign.

Hoe neemt u deel aan deze projectoproep?

Vanaf de week van 20 maart wordt u uitgenodigd om de doelstellingen en voorwaarden van de oproep te lezen. U dient ten laatste op 24 juni 2023 uw projectvoorstel in door het deelnameformulier en de bijlagen in te vullen. Projectvoorstellen worden opgesteld en ingediend in het Nederlands, Frans of Engels. Projectvoorstellen in Engels zijn welkom.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie terugvinden: klik dan hier.

Comments


bottom of page