sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Project KEEP

KEEP, of het KMO Energie-Efficiëntie Project, is een gratis begeleidingstraject voor kmo’s in het Vlaamse Gewest om hun energie-efficiëntie te verhogen door het implementeren van energiebesparende en duurzame energie maatregelen. Tot eind november 2018 kunnen kmo’s terecht bij zes erkende energieadviesbureaus voor een gratis energiescan en optioneel, een aansluitend gesubsidieerd implementatieadvies van de aanbevolen energiemaatregelen.
 

Verhogen van uw energie-efficiëntie = slimme keuze

Het verhogen van de energie-efficiëntie van uw bedrijf is niet enkel goed voor het milieu, het klimaat en een duurzaam imago, maar het zorgt door de lagere energiekosten ook voor een concurrentieel voordeel en een grotere weerbaarheid tegen prijsstijgingen op de energiemarkt.
Door het implementeren van energiebesparende maatregelen kan u het energieverbruik binnen uw kmo met 20 tot 30% doen dalen.
Bovendien worden de Europese energiedoelstellingen jaar na jaar groter en het energieregelgevend kader steeds strenger. Door nu al de nodige maatregelen te nemen, bent u hierop optimaal voorbereid!

 

Waarom investeren Vlaanderen en EFRO in dit project?
 

Hoewel het energieverbruik van de gemiddelde kmo kleiner is dan dat van een industriële grootverbruiker, is het verbruik van alle kmo’s samen toch aanzienlijk. Het verhogen van hun energie-efficiëntie kan een belangrijke bijdrage leveren aan behalen van de Europese doelstellingen van het Klimaat- en Energiepakket 2013-2020 in Vlaanderen. De Europese energie-efficiëntie richtlijn (2012/27/EU) vermeldt daarom ook het belang van de verhoging van de energie-efficiëntie bij kmo’s waarbij een aantal verplichtingen zoals het aanbieden van energieaudits opgelegd worden aan de lidstaten.

 

Welke kmo’s komen in aanmerking?
 

KEEP richt zich naar kmo’s die gevestigd zijn in het Vlaamse Gewest en een jaarlijks primair energieverbruik hebben van minimaal 225.000 kWh (bv. 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh aardgas/stookolie).

 

Hoe werkt het?

 

In eerste instantie zal het energieadviesbureau (voor Vlaams-Brabant is dit Witteveen+Bos) een korte energiescan uitvoeren om het energieverbruik van uw onderneming en de grootste besparingsopportuniteiten in kaart te brengen. Deze energiescan is gratis. Indien er voldoende en haalbaar besparingspotentieel aanwezig is, kan uw onderneming na de scan verder advies krijgen bij de implementatie van de voorgestelde energiemaatregelen. Dit implementatieadvies wordt voor 40% gesubsidieerd.

 

Voor meer informatie en de voorwaarden, surf naar www.vlaio.be/keep 

 

Hoe aanvragen?
 

Neem contact op met Agentschap Innoveren & Ondernemen via het gratis nummer 0800 20 555 of mail naar keep@vlaio.be

 

Geïnteresseerde KMO's uit Vlaams-Brabant mogen rechtstreeks contact opnemen met Witteveen+Bos, contactpersoon: Roeland Van Muylder - tel: 03/2867511 - roeland.van.muylder@witteveenbos.com