sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

19-05-2022

Bedrijfsbezoek circulariteit @ Hydro Building Systems

» Klik om verder te gaan

20-05-2022

miK Klimaatlunch 2022 - Netwerklunch voor ondernemers met een hart voor duurzaamheid

» Klik om verder te gaan

01-06-2022

Atelier Carbon Footprint

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen

SDG11 heeft als doel om de steden en gemeenschappen te verduurzamen. Bedrijven kunnen hieraan meewerken door de koppeling te maken met Gemeentelijke Klimaatactieplannen, in te zetten op duurzame mobiliteit (zodat de files in deze steden verminderen), zich maatschappelijk te engageren, in te zetten op lokale economie, etc. 

 

Gemeentelijke Klimaatactieplannen

Met het burgemeestersconvenant engageren gemeenten zich mee voor de Europese en regionale inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. Ze zullen die uitstoot op hun grondgebied met minstens 20 procent terugdringen tegen 2020. Het convenant is een initiatief van de Europese Commissie en heeft aldus een belangrijke Europese uitstraling.  Het is ook een mooie vlag om het hele lokale energiebeleid focus en systematiek te geven en zichtbaar te maken voor de bevolking.
Het Burgemeestersconvenant is geen vrijblijvend charter. De Europese Unie volgt op of de gemeente haar engagementen nakomt. Deze engagementen worden concreet geformuleerd in gemeentelijke klimaatactieplannen.

 

Duurzaamheidsmeter bedrijventerreinen

De duurzaamheidsmeter (DZM) is een tool, ontwikkeld in opdracht van VLAIO, om de duurzaamheid van industriële en economische sites en bedrijventerreinen in Vlaanderen te meten. De DZM is ook geschikt om op een uniforme manier projecten en bedrijventerreinen te vergelijken.

 
http://ebl.vlaanderen.be/publications/documents/105536