top of page

SDG 6: Schoon water & Sanitair

In Vlaanderen verbruikt een gemiddeld gezin 110 liter drinkbaar water per dag; voor een Afrikaans gezin is dit 23 liter. Hoewel onze planeet grotendeels uit water bestaat, is slechts 2,5% hiervan drinkbaar water.

E-WEB-Goal-06.png

Zo bespaar je water op de werkvloer

Om deze waterschaarste tegen te gaan, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Hierbij enkele tips om op kantoor water te besparen:

 

  • Koop geen water in flesjes maar gebruik de waterkraantjes op kantoor. Voor de productie van een 1L fles is 3 liter water nodig! Kraantjeswater is een stuk duurzamer dan flessenwater. Schenk het gekoeld in een mooie karaf en het smaakt des te beter.

  • Heeft je klant na een vergadering zijn/haar glas niet volledig leeg gedronken? Giet dit niet weg maar gebruik het water om de planten op kantoor water te geven!

  • Gebruik een herbruikbare fles om uit te drinken, in plaats van telkens een nieuw glas te gebruiken.

  • Zet het afwasmachine pas op als deze helemaal vol zit.

  • Kleine boodschap? Gebruik de kleine knop om door te spoelen!

  • Tijdens het handen wassen laat je best de kraan niet lopen terwijl je je handen aan het inzepen bent. Gebruik enkel water om je handen weer af te spoelen.

  • Merk je op dat een kraan blijft lekken? Meld het, zodat dit zo snel mogelijk opgelost kan worden.

 

Ieder jaar viert men op internationaal vlak Wereldwaterdag op 22 maart. Communiceer hierover naar je medewerkers, of organiseer zelf een kleine actie ter sensibilisering van het waterverbruik.

Groene balkons

Zo realiseer je een groen-blauw bedrijventerrein

Naar aanleiding van de 'Week van de hitte (14-17 juni '21) publiceerde de provincie Gelderdland (NL) de talkshow 'Zo realiseer je een groen-blauw bedrijventerrein'.

 

De talkshow vindt u via de knop. Veel kijkplezier!

bottom of page