sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Atelier Carbon Footprint - online

« Naar agendaoverzicht

Meer inzicht krijgen in de 'carbon footprint' of CO₂-voetafdruk van je bedrijf is essentieel voor goed business management. CO₂ is immers een resource die je actief moet managen, net zoals het aantal mensen dat je hebt rondlopen. Je carbon footprint in kaart brengen is dan ook een erg waardevolle oefening om te ontdekken waar je grootste hefbomen liggen, de verschillende scenario's tegen elkaar af te wegen of je jaarlijkse vooruitgang op te volgen.

 

Tijdens deze opleiding krijg je de tools om jouw ecologische voetafdruk te berekenen en helpen we jou een realistisch actieplan op te stellen op weg naar klimaatneutraal ondernemen. Elke deelnemer krijgt een waardevolle berekeningstool mee!

 

Programma
Dinsdag 18/05/2021: Online opleiding (9u -14u30, via ZOOM)
Hierin wordt na een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatverandering besproken wat de berekening en de reductie van de carbon footprint van de organisatie inhoudt. Er wordt overlopen welke gegevens de deelnemers dienen te verzamelen om de berekening van de carbon footprint van de eigen organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijgen de deelnemers een vereenvoudigde rekentool ter beschikking waarmee ze aan de slag kunnen om de carbon footprint van de eigen organisatie te berekenen.

 

Donderdag 23/09/2021: bespreking resultaten en actieplannen
Tijdens deze terugkomsessie is er persoonlijke begeleiding van de deelnemers bij de berekening en bij het opstellen van de plannen voor reductie van de carbon footprint. Per deelnemer wordt 1 uur begeleiding voorzien. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan een tweede datum afgesproken worden voor deze terugkomsessie, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft.

 
Trainer
Voor dit Atelier kan Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een beroep doen op DVdB Consulting, adviesbureau met een ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

 

 

Alle info en inschrijven: https://www.voka.be/activiteiten/atelier-carbon-footprint-2