sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Atelier Carbon Footprint voorjaar 2019

« Naar agendaoverzicht

Weet u wat de carbon footprint is van uw organisatie? En weet u hoe u deze waarde naar beneden kan halen? Tijdens dit Atelier Carbon Footprint begeleiden we u bij de berekening van de carbon footprint van uw organisatie en bij het opstellen van een actieplan om die carbon footprint te reduceren.

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant voert met de steun van de provincie Vlaams-Brabant het project miK (milieu infopunt voor de KMO) uit. Het project heeft de doelstelling om de Vlaams-Brabantse bedrijven te helpen evolueren naar klimaatneutraliteit.

Dit Atelier bestaat uit 1 klassikale sessie van een halve dag met 1 terugkomsessie voor verdere individuele begeleiding.

 

Dinsdag 30/04/2019: klassikale opleidingssessie

Hierin wordt na een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatverandering besproken wat de berekening en de reductie van de carbon footprint van de organisatie inhoudt. Er wordt overlopen welke gegevens de deelnemers dienen te verzamelen om de berekening van de carbon footprint van de eigen organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijgen de deelnemers een vereenvoudigd rekentool ter beschikking waarmee ze aan de slag kunnen om de carbon footprint van de eigen organisatie te berekenen.

 

Dinsdag 17/09/2019: bespreking resultaten en actieplannen

Tijdens deze terugkomsessie is er persoonlijke begeleiding van de deelnemers bij de berekening en bij het opstellen van de plannen voor reductie van de Carbon Footprint. Per deelnemer wordt 1 uur begeleiding voorzien. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan een tweede datum afgesproken worden voor deze terugkomsessie, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft.

 

 

Deelnameprijs:

€ 500 (prijs excl. 21% btw). 

Om bedrijven te stimuleren CO2-besparende maatregelen te nemen, betaalt miK, na ontvangst van uw actieplan, € 250 terug.

 

Interesse?

Inschrijven via: https://www.voka.be/activiteiten/atelier-carbon-footprint 

 

Bron: Voka Vlaams-Brabant