sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Digitaal bedrijfsbezoek Renier Natuursteen - Voka Family Business Happening

« Naar agendaoverzicht

In 2021 organiseert Voka Vlaams-Brabant voor de vierde keer de Family Business Happening, een gratis inspiratie-evenement exclusief voor familiale ondernemers! Die dag staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen en voortzetten van je familiebedrijf. Deze activiteit verloopt online via livestream.

 

Gastbedrijf

 

Dit jaar zijn we te gast bij het familiebedrijf Renier Natuursteen uit Aarschot. Doorheen de ruim 100-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft de familie Renier een enorme schat aan kennis en kunde opgebouwd als het aankomt op het transformeren van ruwe natuursteen tot stijlvolle bouw- en decoratiematerialen. Een fysiek bedrijfsbezoek mag door corona dan wel uitgesloten zijn, niets houdt ons tegen om virtueel een bezoek te brengen! Dat doen we via een livestream, rechtstreeks vanuit Renier Natuursteen. Hierbij maak je kennis met het hypermoderne machinepark van Renier Natuursteen, waaronder de digitale zaaglijn. Die stelt hen in staat zeer complexe ontwerpen uiterst nauwkeurig uit te voeren.

 

Wist je trouwens dat Renier Natuursteen één van de drie finalisten was van Klimaatambassadeur 2019? Geen wonder, want het bedrijf zet sterk in op hernieuwbare energie, een hoge energie-efficiëntie en een optimaal gebruik van grondstoffen. Ook hierop zoomen we in tijdens het bedrijfsbezoek. Benieuwd? Bekijk dan alvast deze video.

 

 

De keynote spreker voor deze online editie is Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus en auteur van het boek “De weg naar oneindig”. Vanuit zijn rijke ervaring binnen belangrijke familiebedrijven in onze regio zal hij aanzetten tot zelfreflectie en je inspireren om als familiebedrijf te blijven groeien, over de generaties heen. Maar scherpe visies en uitgekiende strategieën verliezen hun waarde als de communicatie faalt. Onder het moto “communicatie is in 99% van de gevallen de oorzaak van het probleem en daarmee tevens de oplossing”, reiken we je daarom ook op dat vlak een aantal handvaten aan.

 

 

 

 

 

Ter inspiratie krijgt elk deelnemend bedrijf bovendien een exemplaar cadeau van “De weg naar oneindig – Hoe bouw je een bedrijf voor de eeuwigheid?”, het nieuwste boek van Ignace Van Doorselaere.

 

Programma
16.30 - 16.40 u: Verwelkoming 
16.40 - 16.55 u: Overlaten en overnemen van het familiebedrijf a.d.h.v. de boeiende getuigenissen van François en Stijn Renier, vader en zoon
16.55 - 17.00 u: Digitaal bedrijfsbezoek
17.00 - 17.45 u: Keynotespreker Ignace Van Doorselaere
17.45 - 18.00 u: Q&A

 

Alle info en inschrijven doet u hier: https://www.voka.be/activiteiten/voka-family-business-happening-0

 

Partners