sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda: Samen Digitaal

« Naar agendaoverzicht

De provincie Vlaams-Brabant wil samen met VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, de lokale besturen, het middenveld en burgers voorbereiden op de transitie naar een smart region. Met een lezing, studiereis, debatavond, kunstperformance en een hackathon wil de provincie een zo breed mogelijk publiek warm maken voor de mogelijkheden van digitale technologie bij het realiseren van noodzakelijke ecologische, sociale, bestuurlijke en economische veranderingen. De ondertekening van een duurzaam digitaal charter door lokale besturen en het middenveld in het najaar vormt het orgelpunt van de campagne ‘Samen Digitaal’.


Om werk te kunnen maken van een smart region, moetne we de digitale technologie beheersen en de kennis en capaciteiten ontwikkelen om met die technologieën aan de slag te gaan. De provincie Vlaams-Brabant neemt het voortouw en brengt als streekmotor alle relevante actoren zoals burgers, bedrijven, kennisinstellingen en besturen, samen.

In plaats van elke gemeente apart tot ‘smart city’ uit te roepen, wil het provinciebestuur werk maken van één inclusieve ‘smart region’. Het heeft immers geen zin dat gemeenten los van elkaar het warm water uitvinden. Elke inwoner van onze provincie verwacht hetzelfde niveau van dienstverlening, ongeacht zijn of haar woonplaats.

De naam van de campagne ‘Samen Digitaal’ straalt warmte en verbinding uit, omdat de campagne rekening houdt met de digitale kloof. De provincie wil dat iedereen kan genieten van de voordelen van technische innovaties, ook de inwoners met minder middelen of opleiding.

 

 

 

De eerste activiteit voor het brede publiek is een lezing door Olivier Van Duüren van The DualarityTM. Hij neemt het publiek mee langs enkele mijlpalen op weg naar een smart region:

•           Wat is de invloed van dit concept op organisatie, werk, mensen…?
•           Wat verstaan we onder een geslaagde digitale transformatie?
•           Waar gaan we naartoe?

 

Wanneer? Dinsdag 13 maart 2018 - 18 tot 21 uur
Waar? Spoor 95, Provinciehuis (Provincieplein 1 – 3010 Leuven)


Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via https://www.vlaamsbrabant.be/samendigitaal