sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

19-12-2018

Infosessie 'Rijden op waterstof'

Samen met de Stad Leuven, Air Liquide en Toyota België organiseert WaterstofNet op maandag 18 februari 2019 van 12.00 uur tot 16.00 uur een gratis infosessie voor ondernemers en andere geïnteresseerden bij het waterstoftankstation van Air Liquide in Zaventem. U bezoekt het tankstation, kan zien hoe makkelijk het is om een voertuig met waterstof te tanken en natuurlijk kan u ook zelf e ...

» Klik om verder te gaan

30-11-2018

De KMO-zonnecoach helpt u GRATIS te profiteren van de zon

Wil u met uw onderneming inzetten op zonne-energie, maar weet u niet hoe hieraan te beginnen? Goed nieuws, de KMO-zonnecoach helpt u gratis op weg!   ...

» Klik om verder te gaan

14-11-2018

Stem nu op jouw favoriete klimaatambassadeur!

Elk jaar roept miK een Vlaams-Brabants bedrijf uit tot Klimaatambassadeur. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Ace Packaging uit Diest. Dit jaar nomineerde de provincie Vlaams-Brabant en Voka- Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant drie nieuwe finalisten: Adsomenoise uit Leuven, Alpak uit Aarschot en DNS Belgium uit Leuven.   ...

» Klik om verder te gaan

13-11-2018

Nieuw energierapport

Op 13 november verscheen de ‘World Energy Outlook 2018’, een nieuw rapport van het Internationale Energie Agentschap. Dit rapport voorspelt verschillende globale energie trends en de mogelijke impact op vraag en aanbod, emissies, luchtvervuiling en toegang tot energie bij verschillende beleidsscenario’s. Het globale besluit is dat als de wereld de klimaat doelstellingen serieu ...

» Klik om verder te gaan

19-10-2018

Uitnodiging speeddate klimaatprojecten

Wil jij een klimaatsubsidie aanvragen voor jouw klimaatproject, maar kan je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Of ben je nog op zoek naar een partner voor jouw klimaatproject?   Kom dan naar de speeddate op maandag 5 november in het Provincie ...

» Klik om verder te gaan

18-10-2018

Oproep 'de Nieuwe Samenzweerders'

Jean, kwaliteitsingenieur bij Pami - een bedrijf dat kantoren inricht - bedacht een schitterend idee: waarom niet de oude niet meer gebruikte archiefkasten ombouwen tot hippe archiefkasten? Zo zet Pami haar circulaire dromen om in daden. Zet uw bedrijf ook in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wordt ook het potentieel gezien van de ideeën die werknemers hebben om te werken ...

» Klik om verder te gaan

08-10-2018

Gevolgen klimaatsopwarming 1,5°C - speciaal IPCC rapport

Het intergouvernementele klimaat panel (IPCC) stelde op 8 oktober een speciaal rapport voor over de impacts van een klimaatsopwaring van 1,5°C en niet 2°C boven de pre-industriële niveaus. Zo willen ze de urgentie en de noodzaak van de inspanningen om de klimaatsopwarming tegen te gaan extra in de verf zetten en verdere inspanningen rond duurzame ontwikkeling en het bestr ...

» Klik om verder te gaan

04-10-2018

Participatiesessie fietssnelweg F2 en F209

Uitnodiging participatiesessie over fietssnelweg F2 en F209 op 23 oktober.  Na de eerste infoavond van 12 juni zoomen we tijdens deze vervolsessie in op een deeltraject van de F2: we bekijken de wenslijn tussen Sint-Martens-Bodegem en Brussel tot op perceelsniveau. Tot slot koppelen we ook het actieplan voor de F209 met jullie terug. Wat is er gebeurd met jullie input? Ontdek ...

» Klik om verder te gaan

04-10-2018

112 Vlaamse bedrijven gehuldigd tijdens Dag Duurzaam Ondernemen

Op vrijdag 5 oktober werden 112 Vlaamse bedrijven in de spotlights gezet voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een initiatief van Voka in samenwerking met Liesbeth Homans, Vlaams minister van Sociale Economie, en MVO Vlaanderen. De bedrijven kregen de erkenning omdat ze vorig jaar bijvoorbeeld hun wagenpark hebben vergroend, hun CO2-uitstoot hebben verminderd of hun ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2018

Het afschakelplan - Wat houdt het in voor bedrijven?

Eind augustus besliste federaal minister van energie Marie-Christine Marghem dat er voor de winter van 2018 geen strategische reserve zal aangelegd worden om de bevoorradingszekerheid in de winter 2018/2019 te garanderen. Uit het advies van de bevoegde instanties bleek namelijk dat er voldoende capaciteit op het netwerk beschikbaar zou zijn om aan de vraag te voldoen. Maar in sep ...

» Klik om verder te gaan