sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Waarvoor kan je bij miK terecht?

Milieu-infopunt voor de KMO - miK MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en V ...

» Klik om verder te gaan

13-11-2018

Nieuw energierapport

Op 13 november verscheen de ‘World Energy Outlook 2018’, een nieuw rapport van het Internationale Energie Agentschap. Dit rapport voorspelt verschillende globale energie trends en de mogelijke impact op vraag en aanbod, emissies, luchtvervuiling en toegang tot energie bij verschillende beleidsscenario’s. Het globale besluit is dat als de wereld de klimaat doelstellingen serieu ...

» Klik om verder te gaan

19-10-2018

Uitnodiging speeddate klimaatprojecten

Wil jij een klimaatsubsidie aanvragen voor jouw klimaatproject, maar kan je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Of ben je nog op zoek naar een partner voor jouw klimaatproject?   Kom dan naar de speeddate op maandag 5 november in het Provincie ...

» Klik om verder te gaan

18-10-2018

Oproep 'de Nieuwe Samenzweerders'

Jean, kwaliteitsingenieur bij Pami - een bedrijf dat kantoren inricht - bedacht een schitterend idee: waarom niet de oude niet meer gebruikte archiefkasten ombouwen tot hippe archiefkasten? Zo zet Pami haar circulaire dromen om in daden. Zet uw bedrijf ook in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wordt ook het potentieel gezien van de ideeën die werknemers hebben om te werken ...

» Klik om verder te gaan

08-10-2018

Gevolgen klimaatsopwarming 1,5°C - speciaal IPCC rapport

Het intergouvernementele klimaat panel (IPCC) stelde op 8 oktober een speciaal rapport voor over de impacts van een klimaatsopwaring van 1,5°C en niet 2°C boven de pre-industriële niveaus. Zo willen ze de urgentie en de noodzaak van de inspanningen om de klimaatsopwarming tegen te gaan extra in de verf zetten en verdere inspanningen rond duurzame ontwikkeling en het bestr ...

» Klik om verder te gaan

04-10-2018

Participatiesessie fietssnelweg F2 en F209

Uitnodiging participatiesessie over fietssnelweg F2 en F209 op 23 oktober.  Na de eerste infoavond van 12 juni zoomen we tijdens deze vervolsessie in op een deeltraject van de F2: we bekijken de wenslijn tussen Sint-Martens-Bodegem en Brussel tot op perceelsniveau. Tot slot koppelen we ook het actieplan voor de F209 met jullie terug. Wat is er gebeurd met jullie input? Ontdek ...

» Klik om verder te gaan

04-10-2018

112 Vlaamse bedrijven gehuldigd tijdens Dag Duurzaam Ondernemen

Op vrijdag 5 oktober werden 112 Vlaamse bedrijven in de spotlights gezet voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een initiatief van Voka in samenwerking met Liesbeth Homans, Vlaams minister van Sociale Economie, en MVO Vlaanderen. De bedrijven kregen de erkenning omdat ze vorig jaar bijvoorbeeld hun wagenpark hebben vergroend, hun CO2-uitstoot hebben verminderd of hun ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2018

Het afschakelplan - Wat houdt het in voor bedrijven?

Eind augustus besliste federaal minister van energie Marie-Christine Marghem dat er voor de winter van 2018 geen strategische reserve zal aangelegd worden om de bevoorradingszekerheid in de winter 2018/2019 te garanderen. Uit het advies van de bevoegde instanties bleek namelijk dat er voldoende capaciteit op het netwerk beschikbaar zou zijn om aan de vraag te voldoen. Maar in sep ...

» Klik om verder te gaan

03-10-2018

Opstart begeleidingstraject effectief gemeentelijk klimaatbeleid

Bond Beter Leefmilieu (BBL) komt met een primeur voor in Vlaanderen, ze lanceert voor het eerst bij ons de Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes Vlaamse gemeenten (met name Asse, Hasselt, Lanaken, Leuven, Lommel en Zaventem) stappen als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen over 4 jaar het certificaat van de European Energy Award (EEA) t ...

» Klik om verder te gaan

25-09-2018

Klaar om elektrische wagens in jouw vloot op te nemen?

Elektrische voertuigen zijn stilaan een realiteit in het straatbeeld en hebben duidelijk milieu- en financiële voordelen. Ondernemingen en bestuurders zijn klaar voor verandering. Jij ook?   De one-stop-shop aanpak, ontwikkeld vanuit Smart Hub Vlaams-Brabant, neemt u bij de hand! Ze helpen jullie met de laadinfrastructuur, schatten samen in hoeveel bestuur ...

» Klik om verder te gaan

24-09-2018

Lancering Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit

-Investeren in biodiversiteit betekent win-win voor bedrijf en omgeving-   Meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen engageren zich om de komende drie jaar de biodiversiteit op hun terreinen te verhogen. Ongeveer 1.250 hectare aan bedrijventerreinen wordt tegen september 2021 met permanente of tijdelijke natuur ingericht. Het departement Omgeving, het A ...

» Klik om verder te gaan