sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

14-02-2023

Infosessie - Milieuwetgeving zonder geheimen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Klimaatambassadeur 2016

Kasteelhoeve Wange verkozen tot Klimaatambassadeur 2016

 

Seminarielocatie en gastenverblijf Kasteelhoeve Wange uit Landen werd uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK) een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Kasteelhoeve Wange haalde het van The Java Coffee Company uit Rotselaar en Wasserij St. Roch uit Halle.

 

Doorgedreven focus op duurzaamheid

 

Kasteelhoeve Wange heeft vanaf het begin fundamentele keuzes gemaakt rond duurzaamheid. Ze gebruiken alleen groene energie, waarvan ze 69% procent zelf produceren. Alle verwarming gebeurt op een CO2-neutrale manier, regenwater wordt gerecupereerd en al het afvalwater wordt gezuiverd. Daarnaast produceren ze een groot deel van hun voedsel zelf, waardoor de kost voor voedseltransport laag ligt. 75% van de producen zijn fairtrade, bio of plaatselijke producten.

  

De award werd officieel overhandigd door gedeputeerde van milieu en duurzaamheid Tie Roefs tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant in de Brabanthal. Het is de derde keer dat de award van Klimaatambassadeur werd uitgereikt, maar de eerste keer dat de ambassadeur uit het arrondissement Leuven komt. In 2014 werd NNOF uit Vilvoorde verkozen als Klimaatambassadeur, vorig jaar kreeg Ecoworks de award, eveneens uit Vilvoorde.Eind november koos een jury van Voka – Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant deze drie finalisten uit de verschillende inzendingen. Gedurende anderhalve maand kon iedereen stemmen op zijn favoriete kandidaat via een online webtool. Kasteelhoeve Wange haalde daarbij de meeste stemmen.