sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

14-02-2023

Infosessie - Milieuwetgeving zonder geheimen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Oproep kandidatuur miK Klimaatambassadeur 2022

Stel je kandidaat - inschrijven vóór 22 augustus via volgend inschrijvingsformulier of digitaal via volgende link.  

 

Elk jaar gaat miK, een samenwerking tussen Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant, op zoek naar ondernemingen die actief stappen zetten naar klimaatneutraliteit en een voorbeeld vormen voor andere bedrijven in de regio. Ook dit wilt miK een inspirerend bedrijf in de kijker zetten. Vlaams-Brabanste KMO's kunnen zich kandidaat stellen en hieruit worden 5 finalisten gekozen. 1 van deze 5 mag zich dan een jaar miK Klimaatambassadeur 2022 noemen. 

 

De verkiezing van de miK-Klimaatambassadeur is een initiatief van miK, Milieu-infopunt voor de kmo, een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant. Aan de hand van advies, workshops en infosessies wilt miK ondernemingen ondersteunen bij de implementatie van duurzaamheid in hun bedrijf. Bedrijven die met vragen zitten omtrent concrete milieuvriendelijke actiepunten kunnen steeds terecht bij miK. Met de verkiezing voor Klimaatambassadeur 2022 willen ze ondernemingen uit de regio belonen voor hun inzet voor het klimaat.  

 

 
In de voetsporen van Harol 

Alle bedrijfssectoren komen in aanmerking voor het ambassadeurschap. Dat toont de erelijst van de verkiezing aan. Vorig jaar won Harol uit Diest. Dat Harol vooruitstrevend is op vlak van duurzaamheid valt nog het meeste op dankzij de windturbine die hen toelaat hun productie volledig op groene stroom te laten draaien. Maar dat is niet alles: aluminiumafval en regenwater hergebruiken ze maximaal en ze zetten volop in op het verduurzamen van de levensloop van hun producten. De kantoren en productieruimte zijn gehuisvest in een BEN-gebouw. Vorig jaar brachten ze een e-book uit over natuurlijke verkoeling en wat we zowel op macro- als op individueel niveau kunnen doen aan de klimaatopwarming. Met zijn producten draagt Harol immers bij aan klimaatadaptieve en energie-efficiënte renovaties, en dus aan een duurzamere wereld. 

 

CEO Annick Draelants
CEO Annick Draelants

 
 

Voorbeeldfunctie 

Kandidaten kunnen zich inschrijven tot en 15 augustus. Hierop volgt een online stemcampagne die zal lopen van oktober tot december. De winnaar vervoegt de lijst van inmiddels gerenommeerde bedrijven uit Vlaams-Brabant zoals NNOF (2014), Ecoworks (2015), Kasteelhoeve Wange (2016), ACE Packaging (2017), DNS Belgium (2018), Statik (2019), Van der Poorten (2020) en Harol (2021). De klimaatambassadeur 2022 stelt een voorbeeldfunctie en profileert zich als hét bedrijf dat zich inspant voor klimaat, milieu en duurzaamheid.  

 

 
Over miK 

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur, ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid écht binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een ‘klimaatbedrijf’ te maken. 

 

Inschrijven of meer informatie? 

Kandidaten kunnen zich inschrijven vóór 22 augustus via volgend inschrijvingsformulier of digitaal via volgende link. Hierop volgt een online stemcampagne die zal lopen van oktober tot en met november. De winnaar vervoegt de lijst van inmiddels gerenommeerde bedrijven uit Vlaams-Brabant: NNOF (2014), Ecoworks (2015), Kasteelhoeve Wange (2016), ACE Packaging (2017), DNS Belgium (2018), Statik (2019), Van der Poorten (2020) en Harol (2021). De klimaatambassadeur 2022 stelt een voorbeeldfunctie en profileert zich als hét bedrijf dat zich inspant voor klimaat, milieu en duurzaamheid.

 

Voor vragen kun je terecht bij mik@voka.be