top of page

miK-event: Duurzame Verpakkingen

Op dinsdag 25 april vond op de bedrijfssite van Amab de miK-infosessie rond Duurzame Verpakkingen plaats. De ingeschreven ondernemingen konden daar bijleren over de transitie naar circulaire economie voor duurzame verpakkingen en de mogelijkheden die er vandaag al zijn.

Met Filip Vangeel van Valipac, Gracy Ramont van Segers & Balcaen en Lars Dedobbeleer van Amab waren er drie gastsprekers aanwezig. Zij boden elk vanuit hun eigen perspectief de nodige expertise aan over het topic Duurzame Bedrijfrpakkingen. Wat blijkt: er zijn vandaag al meer oplossingen rond dit topic dan je als onderneming zou vermoeden.

Zo is Segers&Balcaen een voorbeeld op wereldschaal wanneer het aankomt op R&D rond verpakkingen en de specifieke verpakkingsuitdagingen die goederen met zich kunnen meebrengen. Valipac is dan weer de enige Europese onderneming die bedrijven bijstaat in hun transitie naar een circulaire economie voor bedrijfsmatige verpakkingen. Amab tenslotte presenteert zich als sociaal maatwerkbedrijf en is een belangrijke partner voor organisaties die zoveel mogelijk willen inzetten op het hergebruiken van evenementsproducten. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare bekers weer gebruiksklaar maken zodat deze op grote festivals doorlopend kunnen worden gebruikt.

Je kan meer informatie over deze bedrijven terugvinden via onderstaande links:

- Amab,

Comments


bottom of page