sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Vul dan je e-mailadres in en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul je e-mailadres in.Vul een geldig e-mailadres in.
Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Klimaatambassadeur 2018

Enig idee wat de ondernemingen NNOF, Ecoworks, Kasteelhoeve Wange en ACE Packaging gemeenschappelijk hebben?

Jawel, zij zijn de bedrijven die sinds 2014 door miK (milieu infopunt voor de KMO) werden verkozen tot Klimaatambassadeur!

 

Hoe hebben zij deze titel verdiend? Door actief in te zetten op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen!

 

Doet u dit ook met uw bedrijf? Dan komt u in aanmerking om de titel Klimaatambassadeur 2018 in de wacht te slepen. Aarzel dus niet: neem deel, en wie weet wordt uw onderneming binnenkort in de kijker gezet en kunnen jullie acties ook andere ondernemingen inspireren!

 

 

Waarom deelnemen?

De trofee van Klimaatambassadeur wordt stilaan een begrip in Vlaams-Brabant en  maakt uw inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld. Uw bedrijf wordt een bron van inspiratie voor anderen. De Klimaatambassadeur wordt uitgenodigd op tal van evenementen om ervaringen uit te wisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten.

 

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VokaVlaams-Brabant zal de award worden uitgereikt. Op deze prijsuitreiking komt u in contact met talloze andere bedrijven, waar nieuwe samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Bovendien zet Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant het winnende bedrijf, samen met andere goede voorbeelden, in de kijker via haar verschillende communicatiekanalen.

 

Komt u in aanmerking?

Alle Vlaams-Brabantse KMO’s (<250 FTE) kunnen zich kandidaat stellen. Een professionele jury zal de klimaatinspanningen van de deelnemende bedrijven evalueren. Er wordt rekening gehouden met volgende selectiecriteria:

 

·         Levert uw onderneming inspanningen om te evolueren richting klimaatneutraliteit?

·         Is de impact van de inspanningen meetbaar?

·         Zet uw bedrijf in op innovatie om duurzame doelstellingen te halen?

·         Is er sprake van samenwerking met andere initiatieven?

 

Uit alle kandidaturen verkiest de jury 3 finalisten. Vervolgens worden alle Vlaams-Brabantse ondernemingen uitgenodigd om online te stemmen op hun favoriete finalis om zo tot een winnaar te komen.

 

Het is de vijfde keer dat we de award van Klimaatambassadeur uitreiken. Benieuwd welke bedrijven u voorgingen? Alle info hierover vind je op de website van miK: www.mikkmo.be.

 

Stel u kandidaat!

Is jouw onderneming ook goed bezig? Aarzel dan niet, vul het registratieformulier in en stuur het naar mik@voka.be. U kan uw kandidatuur indienen tot en met 1 oktober 2018. Begin december worden de finalisten bekend gemaakt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant.

Voeg aan uw dossier ook een foto toe van uw bedrijf. Deze zal gebruikt worden bij communicatie over de deelnemers.

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw deelname? Neem dan zeker contact op met Astrid De Man of Kristien Depraetere via mik@voka.be of op het nummer 016 22 26 89.