sluit venster X

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Vlaams-Brabant klimaatneutraal

Agenda

14-02-2023

Infosessie - Milieuwetgeving zonder geheimen

» Klik om verder te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Klimaatambassadeur 2018

Leuvense DNS Belgium is Klimaatambassadeur 2018

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op 14 januari maakte miK, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant, de nieuwe Klimaatambassadeur 2018 bekend. DNS Belgium ging met de titel lopen.

 

Van links naar rechts: Anne De Baetzelier, Philip Du Bois - DNS Belgium, Bart Nevens - gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant, Delfien Raymakers -AdSomeNoise en Herman Houweling -Alpak

© Studio Dann, van links naar rechts: Anne De Baetzelier, Philip Du Bois (algemeen directeur DNS Belgium), Bart Nevens (gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant), Delfien Raymakers (Digital producer AdSomeNoise) en Herman Houweling (zaakvoerder Alpak)

 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt binnen de provincie Vlaams-Brabant een wedstrijd georganiseerd voor bedrijven die stappen zetten richting klimaatneutraliteit. Na een initiële kandidaatstelling door de bedrijven zelf, selecteerde een jury van miK en de provincie Vlaams-Brabant drie finalisten op basis van criteria zoals relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.  Dit jaar waren er drie finalisten: AdSomeNoise uit Leuven, Alpak uit Aarschot en DNS Belgium uit Leuven. Na een online stemcampagne werd DNS Belgium overtuigend verkozen tot ‘miK Klimaatambassadeur 2018’.

 

DNS Belgium

DNS Belgium is de beheerder van alle .be, .vlaanderen en .brussels-domeinnamen. De missie van het Leuvense bedrijf is om het internet toegankelijker te maken en het gebruik ervan aan te moedigen, en dat op een duurzame manier. Om dat te realiseren hebben ze een duurzaamheidsbeleid dat steunt op 4 pijlers: een inspirerende werkplek, leider in veiligheid, digitaal bewustzijn en een duurzame keten.

 

DNS Belgium’s werd recent klimaatneutraal dankzij hun klimaatprogramma met onder andere leasefietsen, cursussen ecodriving en meer teleconferencing. Maar één van de grootste CO2-besparingsacties werd gerealiseerd door innovatie. Zo migreerde DNS Belgium het registratie- en beheerplatform van alle Belgische domeinnamen naar een klimaatneutrale cloudoplossing. Daardoor werden lokale datacenters overbodig, wat een langdurige CO2-reductie tot gevolg heeft. Het project inspireerde veel internationale collega’s en bezorgde DNS Belgium een internationale voortrekkersrol. Vanuit deze rol willen ze hun 400 partners zoveel mogelijk inspireren om ook in te zetten op duurzaam ondernemen en net zoals hun klimaatneutraal of zelfs klimaatpositief te worden.

 

‘Klimaatbedrijven’ werken inspirerend

Bart Nevens, de nieuwe provinciaal gedeputeerde voor Leefmilieu en Klimaat, benadrukt het belang dat onze bedrijven spelen in het klimaatverhaal: “Dit is een verhaal van ons allemaal: zowel overheden, bedrijven en inwoners moeten mee aan de kar trekken. Als provincie voeren we een transversaal duurzaamheidsbeleid doorheen al onze bevoegdheden. Onze bedrijven en hun dagelijkse drive naar innovatie zijn dan ook vooraanstaande partners in het behalen van onze doelstellingen. Bedrijven zoals DNS Belgium geven niet alleen het goede voorbeeld, maar werken ook inspirerend voor andere bedrijven én voor onze inwoners.”

 

Ook Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant looft de rol van ‘klimaatbedrijven’: “Iedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, mobiliteit en energie-efficiëntie. Maar een groeiend aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet ook concrete stappen in die richting. We willen hen met deze wedstrijd dan ook in de bloemetjes zetten.”

 

Vijfde Klimaatambassadeur

De provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn NNOF (2014), Ecoworks (2015), Kasteelhoeve Wange (2016) en ACE Packaging (2017).